AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft kjøper søkemotor

Blar opp 100 millioner dollar for «VideoSurf».

VideoSurf skal styrke søkefunksjonen i Microsofts Xbox Live-økosystem.
VideoSurf skal styrke søkefunksjonen i Microsofts Xbox Live-økosystem. Bilde: Videosurf.com
24. nov. 2011 - 15:39

Microsoft melder at de har kjøpt selskapet VideoSurf og deres søkemotor. Siden oppstarten i 2006 har de utviklet teknologi som skal gjøre det enklere å oppdage filmbasert innhold.

Teknologien skal innlemmes i Xbox 360 og forbedre søkemulighetene og funksjoner for å finne frem i underholdningstilbudet som tilbys gjennom Xbox Live-plattformen.

- VideoSurf gjør det mulig å «se» inne i videoinnhold for å finne innhold raskt, effektivt og skalerbart. Ved å basere søk på visuell identifikasjon, i stedet for bare tekst, muliggjør søkemotoren vår mer relevante treff og en bedre brukeropplevelse, oppgir selskapet.

I kunngjøringen om oppkjøpet forteller Microsoft at de også er på nippet til å lansere en ny stemmebasert søkefunksjon gjennom Kinect-sensoren.

Det oppgis ikke hva Microsoft har betalt for VideoSurf, men ifølge Techcrunch skal kjøpesummen være nær 100 millioner dollar.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.