AVTALER & KONTRAKTER

–Microsoft kjøper sosial leverandør

Vil betale over seks milliarder kroner for teknologiselskap.

Toppsjef i Yammer, David Sacks, skal være iferd med å selge selskapet han grunnla i 2008 for over en milliard dollar. Kjøperen en Microsoft som dermed får en storleverandør av sosiale medieplattformer til bedrifter.
Toppsjef i Yammer, David Sacks, skal være iferd med å selge selskapet han grunnla i 2008 for over en milliard dollar. Kjøperen en Microsoft som dermed får en storleverandør av sosiale medieplattformer til bedrifter. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
14. juni 2012 - 08:48

Microsoft skal være i samtaler om å kjøpe det amerikanske selskapet Yammer, som driver sosiale medienettverk for bedrifter.

Ifølge Bloomberg News og Business Insider vil Microsoft ligge over 1 milliard dollar, 6 milliarder norske kroner, på bordet for selskapet.

Oppkjøpet skal bli annonsert kommende fredag, opplyser kilder.

Ifølge Bloomberg News vil oppkjøpet av det San Francisco-baserte selskapet gi Microsoft sosiale medietjenester som de kan pakke inn i løsninger til bedrifter. Yammer leverer private sosiale medieplattformer til bedrifter. For eksempel bruker Ford Motor løsninger fra Yammer for å lage noe som kan minne om ett internt Facebook.

Yammer har over 200.000 selskaper på kundelisten og ble startet i 2008 av tidligere driftsdirektør (COO) i PayPal, David Sacks. De skal ha hentet inn mer enn 140 millioner dollar fra venture-kapitalfond, som nok kan se frem til en hyggelig gevinst dersom Microsoft-oppkjøpet går gjennom.

Hverken Yammer eller Microsoft vil kommentere saken, melder Bloomberg som opplyser at de har fått opplysninger fra to informerte kilder.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.