Microsoft kjøper talegjenkjenning

Microsoft kjøper talegjenkjenning

Microsoft kjøper Tellme, et selskap som utvikler tale-gjenkjennings-teknologi.

Microsoft blar opp 800 millioner dollar for Tellme Networks, et selskap som har spesialisert seg på å lage løsninger for talegjenkjenning. Kjøpesummen er ikke bekreftet av Microsoft, men skal ifølge kilder som Wall Street Journal har snakket med være korrekt.

Microsoft har jobbet lenge med talegjenkjenning i sine produkter, men Tellmes spesialiserte løsninger vil trolig kunne gi programvareselskapet et stort teknologisk løft.

- Vi har gjort store fremskritt innen tale-teknologier, men vi har bare skrapet på overflaten av hva som er mulig. Kjøpet av Tellme vil løfte Microsofts eksisterende tale-teknologi, noe som vil bringe både umiddelbar og langsiktig verdi for våre kunder og partnere, sier Jeff Raikes, sjef for Microsofts mobile forretningsdivisjon, til CNet News.

Tellme har fokusert mest på mobile enheter. De skal nylig ha begynt å teste ut en søkeløsning der brukerne kan si høyt hva de leter etter, og så vil mobilen gjøre et oppslag og returnere søkeresultater.

Både Microsoft og Tellme deler en rekke visjoner om hva talegjenkjenning kan bety for telefonmarkedet.

- For meg representerer dette på mange måter det jeg kaller summetone 2.0, sier Mike McCue, administrerende direktør i Tellme, til CNet News.

I tillegg til å bruke Tellme-lsøsningene i Windows Mobile, sier Microsoft at de også vil bruke den til å lage en plattform-løsning for utvilere som skal lage tale-baserte applikasjoner.

Tellme har 320 ansatte og har sitt hovedkvarter i i Mountain View, i Silicon Valley i California. Selskapet har totalt hentet inn 230 millioner kroner fra venturemiljøet siden selskapet ble stiftet i oktober 2000.

Til toppen