AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft kjøper teknologi til Virtual Earth

Microsoft har kjøpt en 3D-spesialist skal hjelpe giganten med å konkurrere mot Google Earth og Maps.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. feb. 2008 - 11:23

I likhet med Google har Microsoft avanserte løsninger for kart og virtuell gjengivelse av jordkloden. Men Microsofts Virtual Earth har kommet litt i skyggen av Google Earth og Maps.

    Les også:

Nå tyder mye på at Microsoft vil investere mer penger denne konkurransen, for selskapet har kjøpt 3D-spesialisten Caligari. Det kunngjorde sjefen i Caligari, Roman Ormandy, i et blogginnlegg i går.

Ormandy skriver at Caligari vil bli et heleid datterselskap av Microsoft som spesielt skal jobbe sammen med Virtual Earth-teamet med 3D-baserte webopplevelser.

Caligari ble etablert i 1986 og er mest kjent for Truespace-produktet, en integrert løsning for modellering, animering og gjengivelse av 3D-grafikk.

Microsoft har nylig også kjøpt et annet selskap som kan knyttes til selskapets kartløsninger, nemlig britiske Multimap, som tilbyr nettbaserte kartløsninger. Også dette selskapet, som ble kjøpt av Microsoft i desember i fjor, fungerer som et heleid datterselskap som samarbeider med Microsofts Online Services Group.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra