ANALYSER

Microsoft klar for millionsalg av Xbox 360

Microsoft regner med å selge flere millioner Xbox 360-maskiner det første kvartalet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. nov. 2005 - 09:46

Microsoft har kommet med mer detaljerte salgsprognoser for selskapets nestegenerasjons spillkonsoll, Xbox 360. I forbindelse med kvartalsrapporten som ble lagt fram i slutten av forrige måned, ble det kjent at selskapet regnet med å kunne levere mellom 4,5 og 5,5 millioner enheter i perioden fram til utgangen av juni 2006.

Nå sier Bryan Lee, økonomisjef for Microsofts Home and Entertainment-enhet, at selskapet venter å selge mellom 2,75 og 3 millioner enheter globalt i løpet av de første 90 dagene etter den amerikanske lanseringen, som skjer den 22. november. Dette skriver Associated Press.

I Europa lanseres Xbox 360 den 2. desember, mens man i Japan må vente til den 10. desember.

Men i slutten av oktober sa Chris Liddell, økonomisjef i Microsoft, til Reuters at Microsoft ikke forventer en salgseksplosjonen ved lanseringen, noe enkelte analytikere tidligere har spådd om. I stedet forventer selskapet en gradvis økning i salgene fram mot sommeren.

    Les også:

Da tallet oppgitt i kvartalsrapporten virke noe lavt, men også Bryan Lee gjentok tallene fra denne rapporten som prognose for hele perioden fra til og med 30. juni 2006.

Lee sa videre at Microsoft venter av Xbox 360-kundene vil bruke 1,5 milliarder dollar på kjøp av Xbox 360 og tilleggsutstyr, spill og abonnement på abonnementstjenesten Xbox Live. Det er på spill og lignende at selskapet håper å dekke inn det underskuddet selskapet i begynnelsen vil måtte håndtere som følge av at Xbox 360 i begynnelsen vil selges med tap.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.