Microsoft klar med .Net Server

Torsdag slapp Microsoft som ventet en ny testutgave av selskapet neste serveroperativsystem.

Torsdag slapp Microsoft som ventet en ny testutgave av selskapet neste serveroperativsystem.

Etter mye forsinkelse var det ventet at den Release Candidate 2 (RC2) av Microsofts .Net Server 2003 skulle slippes torsdag. Opprinnelig skulle programvaren ha vært klar andre halvdel av 2001. Men med tre utsettelser er lanseringsdatoen for det endelige produktet satt til april 2003.

RC2 ble sluppet som ventet i går og kan lastes ned fra denne siden.

Les også:


Når .Net Server 2003 endelig blir klar, vil den komme i fire utgaver: Standard, Enterprise, Data Centre og Web. Ifølge News.com vil standardutgaven støtte opptil fire 32-bits prosessorer og være tilpasset fil- og printeroppgaver.

Enterprise-utgaven vil kunne kjøres på servere med opptil åtte 64-bits prosessorer. Produktet vil også støtte klynger med opptil åtte noder, det vil si at flere servere kobles sammen for å opptre som én maskin.

Data Center-utgaven skal være spesielt egnet til kjøring av avanserte databaser, ressursplanleggingsprogramvare og transaksjonsprosessering. Denne utgaven støtter opptil 64 prosessorer og klynger med opptil åtte noder.

Web-utgaven, som er et helt nytt produkt, er først og fremst utviklet for å støtte Internet Information Server 6. Dette produktet er ifølge News.com inkludert i Windows .Net Server 2003.

Men ikke alle disse utgavene er tilgjengelig som testutgaver. Foreløpig er kun standard- og enterprise-utgavene tilgjengelige, samt enterpriseutgaven for Intels 64-bits Itanium-prosessorer.

Til toppen