Microsoft klargjør Flash-utfordrer

Sparkle er trolig navnet på en del av Microsofts kommende Expression Studio, som kan bli en ren Flash-konkurrent for Windows.

Sparkle er trolig navnet på en del av Microsofts kommende Expression Studio, som kan bli en ren Flash-konkurrent for Windows.

Microsoft skal ifølge kilder eWeek har vært i kontakt med, komme med detaljer om enda et utviklerorientert grafikkverktøy, kjent som Sparkle, under Professional Developers Conference som arrangeres i Los Angeles i midten av september.

Selskapet har en periode tilbudt betautgaver av et annet utviklerorientert grafikkverktøy, Acrylic, og det virker klart at begge deler vil inngå i det som Microsoft kaller Expression Studio -suiten, som ifølge eWeek vil bestå av design- og utviklerverktøy for Windows Presentation Foundation (WPF), tidligere kjent som Avalon.

Sparkle ble omtalt av nettstedet Microsoft Watch så tidlig som november 2003, men er aldri blitt bekreftet av Microsoft. Ifølge eWeek retter Sparkle seg mot utviklere av både forretningsverktøy, opplærings- og salgsapplikasjoner, i tillegg til webløsninger. I alle disse områdene er Macromedias Flash-plattform tungt representert.

Kildene til eWeek sier at Sparkle vil kunne kjøres på en rekke ulike enheter, siden den vil være basert på en kompakt utgave av WPF, posisjonert på samme måte som dagens .Net Compact Framework.

Stemmer informasjon, skal Expression Studio knyttes tett til utviklerverktøyene i Visual Studio, slik at også designere kan bli nøkkeldeltakere i utviklingsprosessen. Man kan tenke seg at designere bruker Expression-verktøyene til å lage brukergrensesnitt og annet grafisk innhold, som så leveres videre til andre deltakere i utviklingsprosjektet. Gjerne som en egen rolle i Visual Studio Team System.

Ifølge eWeeks kilder, skal Sparkle inkludere programmeringsgrensesnitt (API-er) som vil være tilgjengelige for alle programmeringsspråk med .Net-støtte. Dessuten skal de være knyttet tett opp mot Microsoft Office, slik at animert grafikk for blant annet nettsteder trolig vil kunne lages i dette for mange velkjente miljøet.

Til toppen