FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft klargjør iTunes-konkurrent

Det er ventet at Microsoft denne uken vil lansere en musikknettbutikk sammen med en ny utgave av Windows Media Player.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. aug. 2004 - 09:59

Ifølge MercuryNews er det ventet at Microsoft vil slippe Windows Media Player 10 denne uken. Programvaren har vært tilgjengelig i en betautgave siden juni i år.

Den viktigste nyheten skal være en knapp som leder brukerne av spilleren til det som vil bli Microsofts konkurrent til Apples iTunes Music Store.

MSN online music store, som trolig er navnet på den kommende musikknedlastingstjenesten, vil være basert på utgaven av Windows Media DRM-teknologi (Digital Rights Management) som har vært kjent under kodenavnet Janus. Teknologien skal gjøre det enklere for brukere å fornye abonnementer på mediefiler de allerede har tilgang til.

    Les også:

Den nye Windows Media DRM-teknologien støttes av en rekke produsenter av bærbare musikkspillere og av musikknedlastingstjenesten Napster. Ifølge MercuryNews hevder Microsoft at tjenesten vil være kompatibel med nærmere 60 digitale musikkspillere. Dette inkluderer dog ikke Apples iPod.

Andre kommende nyheter i Windows Media Player 10 er et nytt utseende, støtte for et større utvalg digitale musikkspillere og bedre avspillingskontroll.

Mer informasjon om Windows Media Player 10 finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.