Microsoft klargjør Office-server for IP-telefoni

Microsoft klargjør Office-server for IP-telefoni

Microsoft vil øke utvidelse av IP-telefoni med et oppgradert serverprodukt som nå betatestes.

Microsoft annonserte mandag kveld at selskapet nå gjennomfører en betatest av selskapets Office Communications Server 2007 i samarbeid med 2500 bedrifter verden rundt. Produktet er en del av Microsofts ønske om å øke utbredelsen av tale over IP (VoIP).

Office Communication Server 2007 skal erstatte dagens Live Communications Server 2005.

Knut Morten Aasrud, administrerende direktør i Microsoft Norge, sier i en pressemelding at med Office Communications Server vil bedrifter få muligheten til å integrere tale over IP i sin allerede eksisterende infrastruktur. Dette skal eliminere behovet for kostbare utvidelser i nettverket, og forlenger også levetiden for det utstyret bedriften allerede har investert i.

- Konvergensen mellom tele- og datanettverkene skjer svært raskt. Programvare integrerer disse to verdenene og setter IT-avdelingen i stand til enkelt å levere nye kommunikasjonsløsninger, som blant annet inkluderer tale over IP, sier Aasrud.

    Les også:

Med den kommende serveren skal Office 2007-brukere i bedriften kunne sette opp en telefonsamtale internt i bedriften direkte fra de blant annet Word 2007, Outlook 2007 og Office Communication 2007. Ved å klikke på kollegers navn i applikasjonen kan man finne informasjon om deres tilgjengelighet i sanntid, og deretter sette opp en én-til-én-samtale eller en telefonkonferanse for flere deltakere.

Microsofts nye Office Communication-produkter støtter dessuten kommunikasjonsprotokollen SIP (Session Initiation Protocol), som også støttes av svært mange andre leverandører av IP-telefoniprodukter og -tjenester. Dette gjør at Microsofts produkter skal fungere sammen med produkter fra andre leverandører.

Microsoft har inngått partnerskap med en rekke av disse selskapene, noe som skal gi Microsofts kunder muligheten til å ta i bruk tale over IP via eksisterende fasttelefoner, datanettverk og hussentraler.

I pressemeldingen understreker Aasrud viktigheten av åpen arkitektur og et bredt spekter for samspill, slik at de IT-ansvarlige selv kan bestemme når, med hvem og på hvilken måte infrastrukturen rundt kommunikasjon skal utvikles.

- Dette vil gjøre det enklere å gjøre fremskritt og fokusere på annet enn bare kostnadsbesparelser, avslutter Aasrud.

Microsoft har ikke oppgitt når Office Communication Server 2007 kan ventes på markedet.

Til toppen