BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft kleber Office til SAP

Microsoft og SAP kunngjør fellesproduktet «Mendocino» som integrerer Office og mySAP.

26. apr. 2005 - 08:52

I fjor diskuterte Microsoft og SAP om de skulle slå selskapene sammen. Denne ideen er definitivt skrinlagt. I stedet skal de to gigantene – henholdsvis nummer én og tre på listen over verdens største uavhengige programvareselskap – lage et fellesprodukt, med 60 millioner potensielle brukere.

I forkant av den offisielle kunngjøringen seinere i dag på SAPs kundesamling Sapphire i København, har styrte lekkasjer til amerikansk presse avslørt hovedtrekkene i hva det nye fellesproduktet går ut på. Det nye fellesproduktet er det første som henvender seg til vanlige brukere. I januar i år kunngjorde Microsoft og SAP utviklerverktøyet Portal Development Kit for Microsoft .Net som er tilgjengelig fra SAP Developer Network.

    Les også:

Det nye fellesproduktet heter Mendocino. Det skal komme på markedet allerede til høsten. Det skal integrere Office – inklusiv regnearket Excel og e-post- og planleggingsklienten Outlook – med mySAP. Hensikten er å gi brukerne et enklere og mer fleksibelt grensesnitt mot SAP-applikasjonenes budsjettovervåkning, utgiftsstyring og lagerkontroll. Videre vil man for eksempel kunne bruke Outlook til å endre tidsplanleggingen og automatisk få oppdatert alle relaterte prosesser i SAP.

Målgruppen er bedriftsansatte verden over som har brukerlisenser til både mySAP og Microsoft Office. Ifølge SAP skal det dreie seg om 60 millioner mennesker.

Ifølge Microsoft er hovedhensikten med Mendocino å automatisere en integrasjon som hittil har vært gjort manuelt, med derav følgende store inntekter for konsulentselskaper som IBM.

Mendocino samsvarer med Microsofts uttalte strategi for Office-pakken, som er å gjøre Office-applikasjonene til standard grensesnitt mot et bredt utvalg av bedriftsapplikasjoner og tjenester.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.