BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft kobler Facebook til Outlook

Knytter flere sosiale nettverk mot epostklienten.

14. juli 2010 - 09:10

Med Office 2010 introduserte Microsoft en egen plattform for utvidelser mot sosiale nettverk i e-postklienten Outlook.

Outlook Social Connector gir tilgang til historikk, bilder, kontakter, hendelser og statusoppdateringer fra ulike netttjenester. Fra før var LinkedIn og MySpace på listen over støttede nettjenester, og ikke minst Microsofts egen Sharepoint.

Denne uken introduserer Microsoft støtte også for Facebook og lynmeldingstjenesten Windows Live (Messenger). I tillegg blir nevnte plattform for første gang tilgjengelig også for Outlook 2003 og Outlook 2007.

Brukere av Office 2010 kan få utvidelsen gjennom oppdateringstjenesten Microsoft Update, mens de som har eldre utgaver av kontorpakken må hente dette selv fra Microsoft Download Center. Deretter kan støtte for Facebook og Live-tjenesten lastes ned fra henholdsvis denne og denne nettsiden.

Med løsningen på plass får du anledning til å følge med på hva kontaktene dine gjør i de ulike sosiale nettverkene rett fra Outlook, ved å aktivere et eget vindu for dette.

Hvor rik funksjonaliteten blir avhenger av dine kontakters personverninnstillinger i de ulike nettjenestene. (De velger selv hva som deles).

Integrasjonen er foreløpig enveis, men Microsoft planlegger å utvide funksjonaliteten. På sikt kan det bli aktuelt å la brukerne oppdatere og legge ut innhold på de ulike tjenstene direkte fra Outlook.

Microsoft introduserer nyhetene i dette blogginnlegget, som også inkluderer en videosnutt med en kort oversikt over hvordan det hele fungerer i praksis.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.