Microsoft kommenterer Halloween-dokumenter

Microsoft har publisert to forskjellige kommentarer til lekkasjene av det som kalles Halloween-dokumentene. Den ene kommentaren, som stammer fra Microsoft i Nederland, er nå blitt kalt Halloween III.

Det virker som at Microsoft omsider har sett seg nødt til å komme med en forklaring til innholdet i Halloween-dokumentene, to dokumenter som omhandler Linux og programvare basert på åpen kildekode.

I et slags intervju med Ed Muth, Microsofts markedssjef for NT for bedriftsmarkedet, som er publisert på selskapets nettsted, kommer det fram at de omtalte dokumentene er skrevet av én individuell tekniker og "ikke nødvendigvis gjenspeiler Microsofts offisielle holdninger" til disse temaene.

Muth innrømmer at Microsoft ser på Linux som en konkurrent på både klient- og serversiden, men han mener at Linux er mer en trussel for de andre Unix-variantene enn for Windows.

I spalten til høyre finner du en peker til hele "intervjuet".

Også Microsoft i Nederland vil være med på leken. Selskapet har publisert et liknende dokument som det som står på Microsofts amerikanske nettsted, vel og merke på nederlandsk. Dokumentet er blitt oversatt til engelsk og er av Eric S. Raymond døpt til Halloween III. Han har også denne gangen kommentert innholdet i dokumentet, men i dette tilfellet er det nok Raymonds egne, sarkastiske kommentarer som er mest givende.

Peker til Halloween III finner du i spalten til høyre.

Til toppen