BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft krever Caldera-saken avvist

Calderas sak mot Microsoft er berammet til juni. Avvisningsutspillet var forventet.

Eirik Rossen
15. feb. 1999 - 11:35

Caldera har rettighetene til DR-DOS, et operativsystem for Intel-kompatible PC-er som i sin tid var mer avansert enn Microsofts MS-DOS. Caldera mener Windows 95 utgjør en utilbørlig bunting av det egentlige operativsystemet og det grafiske skallet. Det mener dessuten at Windows 3.1 ble i sin tid utstyrt med kode hvis eneste hensikt var å krasje systemet hvis PC-en kjørte DR-DOS i stedet for MS-DOS.

DR-DOS fungerte i sin tid utmerket med Windows 3.0. Caldera har gjennomført demonstrasjoner som skal vise at Windows 95 kan installeres som et skall over DR-DOS.

Microsoft mener anklagene er grunnløse og ber dommeren avvise saken. Selskapet hevder at identiske anklager ble etterforsket av justisdepartementet og konkurransetilsynets for flere år siden, og funnet grunnløse.

I fjor ble Microsoft pålagt å overlevere til Caldera kildekode fra MS-DOS, Windows 3.1 og Windows 95. Caldera sier pålegget bare delvis er etterkommet, og at Microsoft har nektet å overlevere hele kildekoden til Windows 95. Microsoft sier på sin side at dommerens pålegg bare gjaldt deler av kildekoden til Windows 95, og at pålegget fulgt fullt ut.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.