BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft krever Caldera-saken avvist

Calderas sak mot Microsoft er berammet til juni. Avvisningsutspillet var forventet.

Eirik Rossen
15. feb. 1999 - 11:35

Caldera har rettighetene til DR-DOS, et operativsystem for Intel-kompatible PC-er som i sin tid var mer avansert enn Microsofts MS-DOS. Caldera mener Windows 95 utgjør en utilbørlig bunting av det egentlige operativsystemet og det grafiske skallet. Det mener dessuten at Windows 3.1 ble i sin tid utstyrt med kode hvis eneste hensikt var å krasje systemet hvis PC-en kjørte DR-DOS i stedet for MS-DOS.

DR-DOS fungerte i sin tid utmerket med Windows 3.0. Caldera har gjennomført demonstrasjoner som skal vise at Windows 95 kan installeres som et skall over DR-DOS.

Microsoft mener anklagene er grunnløse og ber dommeren avvise saken. Selskapet hevder at identiske anklager ble etterforsket av justisdepartementet og konkurransetilsynets for flere år siden, og funnet grunnløse.

I fjor ble Microsoft pålagt å overlevere til Caldera kildekode fra MS-DOS, Windows 3.1 og Windows 95. Caldera sier pålegget bare delvis er etterkommet, og at Microsoft har nektet å overlevere hele kildekoden til Windows 95. Microsoft sier på sin side at dommerens pålegg bare gjaldt deler av kildekoden til Windows 95, og at pålegget fulgt fullt ut.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.