Microsoft krever høye leiepriser for Office

Fredag drar Microsoft lakenet av sine ikke så veldig hemmelige planer for utleie av Office og sine andre produkter. Men billig er det ikke.

Fredag drar Microsoft lakenet av sine ikke så veldig hemmelige planer for utleie av Office og sine andre produkter. Men billig er det ikke.

I morgen skal Microsoft endelig formelt lansere hva selskapet har diskutert og prøvd ut i blant annet Norge i lengre tid. For delvis under press av konkurrenter som legger ut gratis-kloner av Office på Internett, vil Microsoft nå etter hvert la deg leie i stedet for å kjøpe sin samling av kontorprogrammer.

Men for norske kunder er ikke dette noen nyhet. Telenor Bedrift har gjennom sin ASP-tjeneste Login tilbudt Office over Internett siden 17. februar. Systemet er basert på Windows Terminal Server. Les mer om Telenor starter utleie av Office . Windows Terminal Server 2.0:
Med bruk av Windows Terminal Server kan Windows, all programvare og data ligge på en fellesserver i stedet for spredd på mange PCer. Over en enkel telelinje får brukeren tilsendt bare skjermbilder og sender tilbake tasteklikk og musbevegelser. Med sentralisert oppgradering, backup og administrasjon reduseres IT-budsjettet med 25-50 prosent, lover leverandørene.

Men analytikere påpeker at tilbudet foreløpig ikke er spesielt gunstig:
- Microsoft har delt prisen på en Office-pakke med 24 måneder, forteller Gartnergroup-analytiker Neil MacDonald til nyhetstjenesten Cnet.

Hvis du tar med i regnestykket at du ikke kjøper en ny Office-pakke annethvert år, men oppgraderer din første pakke til en langt lavere pris, blir tilbudet enda dårligere. Gartnergroup tror derfor at Microsoft vil redusere prisene sin fremover.

I tillegg til Office, vil Microsoft også la bedrifter leie Windows 2000, postsystemet Exchange, databasen SQL Server og Microsofts systemer for Internett-butikker.

Til toppen