Microsoft krever høye leiepriser for Office

Fredag drar Microsoft lakenet av sine ikke så veldig hemmelige planer for utleie av Office og sine andre produkter. Men billig er det ikke.

I morgen skal Microsoft endelig formelt lansere hva selskapet har diskutert og prøvd ut i blant annet Norge i lengre tid. For delvis under press av konkurrenter som legger ut gratis-kloner av Office på Internett, vil Microsoft nå etter hvert la deg leie i stedet for å kjøpe sin samling av kontorprogrammer.

Men for norske kunder er ikke dette noen nyhet. Telenor Bedrift har gjennom sin ASP-tjeneste Login tilbudt Office over Internett siden 17. februar. Systemet er basert på Windows Terminal Server. Les mer om Telenor starter utleie av Office . Windows Terminal Server 2.0:
Med bruk av Windows Terminal Server kan Windows, all programvare og data ligge på en fellesserver i stedet for spredd på mange PCer. Over en enkel telelinje får brukeren tilsendt bare skjermbilder og sender tilbake tasteklikk og musbevegelser. Med sentralisert oppgradering, backup og administrasjon reduseres IT-budsjettet med 25-50 prosent, lover leverandørene.

Men analytikere påpeker at tilbudet foreløpig ikke er spesielt gunstig:
- Microsoft har delt prisen på en Office-pakke med 24 måneder, forteller Gartnergroup-analytiker Neil MacDonald til nyhetstjenesten Cnet.

Hvis du tar med i regnestykket at du ikke kjøper en ny Office-pakke annethvert år, men oppgraderer din første pakke til en langt lavere pris, blir tilbudet enda dårligere. Gartnergroup tror derfor at Microsoft vil redusere prisene sin fremover.

I tillegg til Office, vil Microsoft også la bedrifter leie Windows 2000, postsystemet Exchange, databasen SQL Server og Microsofts systemer for Internett-butikker.

;