BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft-kunder får fortsatt velge XP

Kan nedgradere fra Windows 7 i mange år til.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. juli 2010 - 08:23

Windows XP er snart ni år gammelt, men en rekke av Microsofts kunder vil fortsatt ha dette operativsystemet. Derfor har Microsoft nok en gang endret den siste datoen det vil være mulig å nedgradere fra Windows 7 til Windows XP (eller Windows Vista).

Mens beskjeden fram til nå har vært at volumlisenskunder skulle kunnet nedgradere til Windows XP inntil Service Pack 1 til Windows 7 blir utgitt, men maksimalt 18 måneder etter at Windows 7 ble lansert. Nå skriver Microsofts Brandon LeBlanc i et blogginnlegg at kundene vil kunne nedgradere til Windows XP eller Vista i hele livssyklusen til Windows 7, for så å oppgradere til den nye versjonen når de er klare for dette.

Microsoft har forsøkt å stoppe lisenssalget av Windows XP flere ganger. Blant annet ble ikke salget av installasjonsmedier stoppet før ved utgangen av juli 2008, etter først å skulle ha blitt stoppet ved utgangen av januar 2008. Offisielt stoppet Microsoft salget av Windows XP-lisenser den 30. juni 2008, men fortsatt selges det netbooks med Windows XP. Dette skal opphøre den 22. oktober i år.

I blogginnlegg skriver LeBlanc også at Windows 7 Service Pack 1 (SP1) nå er tilgjengelig i en betautgave. Det samme gjelder den første servicepakken til Windows Server 2008 R2.

SP1 til Windows 7 inneholder kun oppdateringer som har blitt gitt ut tidligere. Den inkluderer ikke noe helt ny funksjonalitet. Servicepakken til Windows Server 2008 R2 inkluderer på sin side flere forbedringer knyttet til virtualisering. En oversikt finnes i dette blogginnlegget.

Betaversjonene er tilgjengelige via denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.