– Microsoft kunne cashet inn på iPad

Går glipp av milliarder, ifølge Morgan Stanley.

– Microsoft kunne cashet inn på iPad
Ryktene svirrer om Office-pakke også til iOS og Android. Det kunne gitt Microsoft og toppsjef Steve Ballmer flere milliarder kroner i ekstra inntekter hvert år, ifølge analyseselskapet Morgan Stanley. Bilde: All Over Press

Ved ikke å tilby Office til iPad gir Microsoft avkall på enorme inntekter. Det hevder analytikere i Morgan Stanley overfor Wall Street Journal.

Påstanden er at kontorpakken kunne vært solgt til så mange som 30 prosent av verdens iPad-brukere, en kundemasse de hevder vil bikke 200 millioner innen neste år.

– Det kunne generert inntekter på opptil 2,5 milliarder dollar i året, sier Adam Holt, analytiker i Morgan Stanley til avisen.

Han forutsetter da en pris på 60 dollar for produktet. Ifølge anslaget til Holt går programvaregiganten glipp av nærmere 14 milliarder kroner årlig, minus de 30 prosentene Apple tar av salgssummen gjennom App Store, vel å merke.

Det har lenge figurert rykter om at Microsoft Office skal tilbys også til iPad, men så langt har ikke dette materialisert seg.

Et argument mot en slik lansering er at programvarepakken med Word, Excel, Powerpoint og OneNote (ikke Outlook) følger med Microsofts eget nettbrett, Surface RT. Dette blir av Microsoft markedsført som et av fortrinnene ved å kjøpe produktet.

Samtidig, og tilsynelatende i strid med denne strategien, betegner Microsoft seg nå som et «tjenester- og enheter-selskap». Ambisjonen er å bre tjenestene deres ut til et størst mulig publikum.

– Best på egne plattformer

Da Microsoft norgeslanserte Surface i forrige uke, gjorde teknologidirektør Børge Hansen det klart at de derfor skal gjøre tjenestene sine (les produktene) tilgjengelig også på andre(s) plattformer.

Det gjelder selv om det måtte gå på bekostning av unike salgsargumenter for deres egenproduserte maskinvare.

– Våre tjenester skal imidlertid alltid være best på våre egne plattformer, forsikret Børge Hansen i Microsoft Norge.

Med disse uttalelsene virker det ikke direkte usannsynlig at Office-pakken i en eller annen form også vil bli tilgjengelig til eksempelvis iOS og Android.

    Les også: