KARRIERE

Microsoft kutter 2300 stillinger i Finland

Legger ned tidligere Nokia-anlegg.

Microsoft skal legge ned selskapets mobilanlegg i Salo, Finland. Dette innebærer at 2300 personer blir sagt opp.
Microsoft skal legge ned selskapets mobilanlegg i Salo, Finland. Dette innebærer at 2300 personer blir sagt opp. Bilde: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. aug. 2015 - 14:41

Microsoft kunngjorde fredag i forrige uke at selskapet skal gjennomføre planen om å legge ned den tidligere Nokia-eide produktsjons-, forsknings- og utviklingsavdelingen i Salo, Finland. Dette skriver Reuters.

Nedleggelsen betyr at 2300 ansatte kuttes fra Microsoft Mobile, som har hovedkontorer i Espoo. Kuttene utgjør en del av kuttrunden på 7800 stillinger som Microsoft sentralt kunngjorde i juli i år.

Selskapet skal opprettholde avdelingene i Espoo og Tampere, som vil overta deler den Salo-baserte virksomheten.

Bakgrunn: Microsoft sier opp 7.800

Arbeidsfordeling

Ifølge YLE skal avdelingen i Espoo fortsette å jobbe med de mest avanserte smartmobilene, i tillegg til applikasjonsutvikling og design. Tampere-avdelingen skal på sin side jobbe med mest smartmobiler i mellomklassen og utvikling av sentral teknologi.

Det er likevel ventet en reduksjon i antallet stillinger også ved de to andre, finske avdelingene, men en avgjørelse om dette skal ennå ikke være gjort.

Leste du denne? Finland sluker fem ganger mer mobildata enn Norge 

Hjørnesteinsbedrift

For en by med drøyt 54 000 innbyggere oppleves nedleggelsen i Salo som dramatisk.

– Dette samfunnet er stolt over sin rolle i mobiletelefonutviklingen og har sett de fantastiske dagene med suksess. Disse nyhetene er dramatiske for byen og den innbyggere. Jeg er likevel mer enn sikker på at kunnskapen, ekspertisen og effektiviteten til fagfolkene i Salo fortsatt vil utgjøre nøkkelen til suksess også framtiden, sier Antti Rantakokko, ordfører i Salo, i en pressemelding.

Finsk statsminister: – Apple ødela økonomien vår 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.