KARRIERE

– Microsoft kutter i Finland

Opptil 1.000 årsverk forsvinner fra Nokia-fabrikkene, ifølge finsk storavis.

Finlands største avis skriver i dag at Microsoft planlegger å si opp nærmere 1.000 ansatte i landet.
Finlands største avis skriver i dag at Microsoft planlegger å si opp nærmere 1.000 ansatte i landet. Bilde: imago/Xinhua/ All Over Press
16. juli 2014 - 13:56

Opptil 1.000 ansatte mister jobbene sine ved Nokia-fabrikkene i Finland. Det skriver Finlands største avis Helsingin Sanomat i dag.

Microsoft vurderer blant annet å legge ned forsknings- og utviklingsavdelingen i den finske universitetsbyen Oulo. Her jobber det 500 personer med utvikling av programvare til lavkost-mobiler.

To kilder med kjennskap til planene forteller dette til avisen. Men de tar forbehold om at planene ikke er endelig vedtatt. Omfanget kan bli både større og mindre.

Microsoft fikk om lag 25.000 nye ansatte etter overtakelses av Nokias mobildivisjon i våres. Samlet har de nå 127.104 ansatte globalt.

Microsoft byttet i april ut skiltet ved Nokias tidligere hovedkvarter i den finske byen Espoo. <i>Bilde: imago/Xinhua/ All Over Press</i>
Microsoft byttet i april ut skiltet ved Nokias tidligere hovedkvarter i den finske byen Espoo. Bilde: imago/Xinhua/ All Over Press

Det omfatter om lag 4.700 stillinger i Finland. Ifølge Helsingin Sanomat er disse fordelt på avdelinger i Espoo og Helsinki (1.970 ansatte), Salo (1.100 ansatte), Tampere (1.120 ansatte) og kontingenten med 500 stillinger i Oulu.

Stemmer estimatene betyr det at Microsoft sier opp minst 1 av 5 av sine ansatte i landet.

Som digi.no skrev mandag tror den anerkjente analytikeren og Microsoft-eksperten Rick Sherlund i Nomura Securities at Microsoft vil kvitte seg med mellom 5-10 prosent av staben eller opptil 12.000 årsverk globalt.

I går fulgte Bloomberg opp og skrev at Microsoft planlegger sin største nedbemanning på mange år, kanskje den største i selskapets 39-årige historie. Programvaregiganten kvittet seg med 5.800 stillinger tilbake i 2009.

Microsoft har så langt nektet å kommentere påstandene om nedbemanninger, men det er ventet at de kommer med en kunngjøring senest tirsdag til uken. Selskapet legger da fram regnskapet for fjerde kvartal og sitt avvikende finansår 2014 som helhet.

– Ingen områder er skjermet, skrev toppsjef Satya Nadella da han i forrige uke varslet en kraftig omlegging av selskapet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.