Microsoft kutter i kommende virtualisering

Microsoft vil kutte ut sentral funksjonalitet i selskapets kommende løsning for virtualisering.

Microsoft kutter i kommende virtualisering
Bilde:

Tre av nøkkelegenskapene i Microsofts hypervisor-teknologi, Windows Server Virtualization, for kommende Windows Server Longhorn, vil bli endret eller droppet for at selskapet skal komme i mål innen rimelig tid.

Arbeidet med Windows Server Virtualization, også kjent under kodenavnet Viridian, er blitt forsinket. Den første betaversjonen, som skulle ha kommet på denne siden av sommeren, vil nå først bli tilgjengelig samtidig som Windows Server Longhorn blir produksjonsklar. Deretter skal Microsoft komme med den endelige versjonen innen 180 dager.

Daglig leder for virtualiseringsstrategi hos Microsoft, Mike Neil, skriver i en blogginnlegg at funksjonaliteten som blir kuttet er såkalt live migrering og støtten for hot-add ressurser, tillegg til at antallet logiske prosessorenheter som støttes, blir begrenset til 16.

Dette innebærer at en administrator ikke vil kunne flytte en kjørende, virtuell maskin fra én fysisk server til en annen. Det vil heller ikke være mulig å legge til mer minne, lagringsplass, prosessorer eller nettverkskort mens systemet kjører. Grensen på 16 logiske prosessorenheter at man ikke kan utnytte mer enn for eksempel være fire prosessorer med fire kjerner hver.

Illuminata-analytikeren Gordon Haff mener at dette setter Microsoft i en virkelig dårlig markedsposisjon. Han mener dette er kritiske mangler i et produkt som likevel ikke vil bli tilbudt fra Microsoft før om et år.

- Dette er på grensen til at de seriøst bør vurdere et partnerskap med VMware, sier Haff til News.com.

Neil skriver på sin side at "Shipping is a feature too".

;