BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft kutter kraftig i OneDrive-kvotene

Har oppdaget utfordringen med å tilby ubegrenset lagringsplass.

Microsoft vil ikke lenger tilby ubegrenset lagringsplass i OneDrive til Office 365-abonnenter.
Microsoft vil ikke lenger tilby ubegrenset lagringsplass i OneDrive til Office 365-abonnenter. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. nov. 2015 - 09:57

Brukere som har lastet opp svært store mengder data til Microsofts nettskybaserte lagringstjeneste, OneDrive, bør begynne å se seg om etter alternativer. I går kunngjorde Microsoft at mange av kvotene skal reduseres.

For en tid tilbake begynte Microsoft å tilby ubegrenset lagringsplass til forbrukere som abonnerer på Office 365. Dette vil nå ta slutt.

Bakgrunn: Erklærer krig mot Dropbox

Har utnyttet mulighetene

Bakgrunnen er at enkelte kunder har tatt Microsoft på ordet og lastet mer enn 75 terabyte med data til OneDrive. Ifølge selskapet er dette 14 000 ganger mer enn det gjennomsnittskunden har lastet opp. Typisk er det film og video som tar så mye plass.

Microsoft ønsker ikke lenger å tilby dem som abonnerer på Office 365 Home, Personal eller University en slik ubegrenset backup-mulighet. Derfor fjernes nå det ubegrensede tilbudet og erstattes med en kvote på 1 terabyte med data.

Dette gjelder dog for nye brukere og brukere som ennå ikke har lastet opp mer enn 1 terabyte med data til OneDrive. Brukere som derimot har lagret mer enn 1 terabyte med data, vil bli varslet om dette. Disse vil få minst tolv måneder på seg til å redusere datamengden.

Hva som eventuelt vil skje videre, er oppgitt her. Men til syvende og sist vil dataene bli slettet.

Les også: Smartere OneDrive for bilder 

Flere kutt

Nå er det ikke bare det ubegrensede lagringsalternativet Microsoft velger å redusere. I begynnelsen av 2016 vil lagringsplassen som tilbys gratis til alle i OneDrive bli redusert fra 15 til 5 gigabyte. Også i dette tilfellet vil det skje en trinnvis prosess, hvor overflødige data først vil bli slettet etter et år.

Til sammenligning tilbyr også Apple, Dropbox og Jottacloud i dag 5 gigabyte med gratis lagringsplass. Google tilbyr 15 gigabyte med gratis lagringsplass i Google Drive, i tillegg til ubegrenset lagringsplass for bilder med opptil 2,8 megapikslers oppløsning.

Microsoft opplyser derimot gratistilbudet om 15 gigabyte «camera roll»-lagringsplass skal fjernes.

De separate abonnementene som inkluderer enten 100 eller 200 gigabyte med lagringsplass vil fortsatt tilbys eksisterende kunder, men fra neste år av vil nye kunder kun kunne velge et abonnement som inkluderer 50 gigabyte med lagringsplass, til samme pris som Microsoft i dag krever for 100 gigabyte.

Man vil deretter kunne utvide kvoten med 50 gigabyte om gangen, mot betaling.

Les gjerne også: – Man har alltid behov for mer lagringsplass 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.