BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft kutter prisene på Office 2003

Gode nyheter fra Microsoft - selskapet kutter prisene på Office 2003 når den kommer i slutten av oktober.

20. aug. 2003 - 10:04

Office 2003 skulle egentlig vært lansert i sommer, men ble noe forsinket, trolig i forbindelse med lanseringen av ny Exchange fra Microsoft.

Nå er programpakken sendt til produksjon, fortalte Microsoft i går. Det tar tid å lage CDer og papp-pakker, noe som gjør at Office 2003 skal lanseres 21. oktober. Men bedrifter med lisensavtaler og kjøpere av nye maskiner vil kunne få den nye samlingen allerede 1. september.

Den store nyheten er en reelt sett ganske hyggelig priskutt. Microsoft kuttet prisene på både Office XP i februar og Office for Mac for to uker siden. Kuttene i XP-prisene trodde nok mange at ble gjort for å holde liv i XP-salget etterhvert som lanseringen av arvtageren nærmet seg.

Nå viser det seg at prisene ikke løftes tilbake til gamle nivåer når den nye samlepakken lanseres. Til sammenligning har Microsoft løftet prisene på Windows de siste årene.

For Microsofts lisensregler og kanskje mangelen på de helt store nyhetene gjør at stadig flere kunder hopper over en oppgradering. Lavere priser skal friste kundene. Forskjellige gratis-alternativer som Open Office har beskjeden utbredelse i dag, men utgjør en mulig trussel dersom Microsoft ikke gjør noe.

De engelske versjonen av Office 2003 kommer i salg 21. oktober. Vanligvis følger den norske versjonen minst en måned senere.

I motsetning til tidligere rykter som hevdet at Microsoft skulle lage hele seks forskjellige versjoner av Office 2003, beholder selskapet dagens enklere ordning med en standard-utgave, en pro-utgave og en student-utgave.

Her er prisene:

Basis-versjonen vil inneholde Word, Excel, PowerPoint og Outlook til en pris på 399 dollar, som direkte omregnet blir 3690 kroner med moms. Microsoft Norge forteller til digi.no i dag at standard-versjonen av Office 2003 vil ende rundt på 4900 kroner inkludert moms. Dermed beholder Microsoft de 20 prosent-store kuttene de gjorde på Office XP-prisene i februar.

Pro-versjonen vil legge etter alt å dømme legge til desktop publishing-programmet Publisher og databasen Access - så gikk det hvertfall frem av lekkasjer på Amazons engelske nettbutikk nylig. I USA vil pro-versjonen koste 499 dollar. Her i Norge vil prisen ende på rundt 5900 kroner inkludert moms.

Office 2003 er en stor oppgradering, mye fordi Microsoft introduserer to nye programmer i Office-familien. Infopath, et XML/skjema-verktøy og tegne/skrive-programmet OneNote skal selges separat til henholdsvis 200 og 100 dollar stykket.

    Les også:

I tillegg omfatter Office-familien prosjektstyringsverktøyet Project, graf-programmet Visio og HTML-programmet Frontpage.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.