Nedbemanning

Microsoft kutter ytterligere flere tusen stillinger

Nok en gang er det primært mobilvirksomheten som nedbemannes.

Microsoft har kunngjort ytterligere stillingskutt etter den lite vellykkede satsingen på egne smartmobiler.
Microsoft har kunngjort ytterligere stillingskutt etter den lite vellykkede satsingen på egne smartmobiler. (Bilde: Ted S. Warren, AP, Scanpix)

Nok en gang er det primært mobilvirksomheten som nedbemannes.

Microsoft skal de neste tolv månedene redusere antallet stillinger i selskapet med 2850. Dette kommer i tillegg til tidligere varslede kutt. Senest i mai kunngjorde Microsoft at selskapet vil fjerne 1850 stillinger. Dette skriver Business Insider, som viser til en rapport Microsoft har levert til U.S. Securities and Exchange Commission.

Mobilvirksomheten 

Både kuttrunden som ble kunngjort i mai, og den som har blitt kunngjort nå, vil i stor grad berøre maskinvaredelen av selskapets smartmobilvirksomhet. Men den nå varslede kuttrunden vil også berøre selskapet globale salgsvirksomhet. 

I alt skal Microsoft ha eliminert omtrent 7400 stillinger i regnskapsåret som ble avsluttet den 30. juni i år. Også de fleste av disse skal ha vært tilknyttet maskinvaredelen av mobilvirksomheten til selskapet. 

Ved utgangen av forrige måned hadde Microsoft omtrent 114.000 heltidsansatte medarbeidere igjen globalt, hvorav 63.000 er ansatt i USA. 

Kommentarer (12)

Kommentarer (12)
Til toppen