Microsoft kvitter seg med .NET-skriptspråk

IronRuby og IronPython overlates til åpen kildekode-fellesskapet.

Microsoft kvitter seg med .NET-skriptspråk

IronRuby og IronPython overlates til åpen kildekode-fellesskapet.

Microsoft har i flere år stått bak utviklingen av skriptspråkene IronRuby og IronPython, som er .NET-kompatible utgaver av henholdsvis Ruby og Python.

I går kunngjorde Jason Zander, Microsofts Visual Studio-sjef, at Microsoft trekker seg fra den videre utviklingen av språkene. I stedet overlates styringen til eksterne representanter.

IronPython-prosjektet vil bli koordinert av Miguel de Icaza, Michael Foord, Jeff Hardy og Jimmy Schementi. Schementi og de Icaza vil i tillegg være koordinatorer for IronRuby. Samtlige har vært involvert i utviklingen av språkene siden begynnelsen.

Nyheten innebærer at fellesskapet nå kan bidra med kode til enhver komponent for de to språkene, som nylig ble utgitt med Apache 2.0-lisens.

Zander skriver at Microsoft nylig lanserte IronPython Tools for Visual Studio med Apache 2.0-lisens, og at prototypekode for IronRuby Tools for Visual Studio nå er gjort tilgjengelig under den samme lisensen.

Han skriver videre at selskapet har lagt mye av grunnlaget for neste versjonen av de to språkene, henholdsvis IronPython v2.7 og IronRuby v1.9.

Jim Hugunin, som opprinnelig laget IronPython, skriver i et blogginnlegg at han forlater Microsoft for å begynne i Google. Han skriver videre at Microsofts beslutning om å forlate IronPython var en katalysator, men ikke årsaken til at han skifter arbeidsgiver.

    Les også:

Til toppen