Microsoft lager seks pakker av Office 2003

Microsoft vil lage seks forskjellige pakker av Office 2003. Notatprogrammet OneNote er ikke med på noen av dem.

Microsoft vil lage seks forskjellige pakker av Office 2003. Notatprogrammet OneNote er ikke med på noen av dem.

Den kommende oppgraderingen av kontorprogrammene til Microsoft er i dag tilgjengelige i en "beta 2" versjon som du kan laste ned og prøve ut. Det som ikke har vært kjent, er hvordan de forskjellige programmene skal buntes i standard pakker.

    Les også:

Hittil har Microsoft stort sett skilt mellom Standard og Pro, med spesielle varianter for blant annet småbedrifter. Med versjon 2003 har selskapet begynt å snakke om "Office System" med en rekke applikasjoner. Mange av disse, som Project, Visio og OneNote, vil utelukkende selges som atskilte pakker. Andre, som Word, Excel, PowerPoint og Outlook, vil inngå i til sammen seks ulike varianter av pakkeløsningen Office 2003, melder News.com i forkant av en offisiell kunngjøring som ventes seinere i dag.

Alle pakkene har Word, Excel, PowerPoint og Outlook, altså tekstbehandler, regneark, presentasjonsprogram og e-postklient med kontaktliste og avtalebok. Disse utgjør innholdet i standardpakken Office 2003 Standard.

Den mest omfattende pakken er Office 2003 Enterprise. I tillegg til standardprogrammene får man ombrekkeren Publisher, kundehåndteringstillegget Business Contact Manager til Outlook, og skjemaklienten InfoPath, tidligere kjent som Xdocs. Enterprise-utgaven er den eneste som omfatter InfoPath, en av de viktige nyhetene i Office System.Begrunnelsen er at den først og fremst er rettet mot store bedriftsmiljøer. Analytikere mener InfoPath også er beregnet på å gjøre Microsofts nye lisensordning mer spiselig for storbedrifter.

Når den nye lisensordningen ble innført i fjor, antok Gartner at utgiftene ville øke med mellom 33 prosent og 100 prosent. I forrige måned publiserte Yankee Group og Sunbelt Software en undersøkelse blant 1000 bedrifter verden over som viste at bare 28 prosent av Microsofts kunder har gått med på den nye lisensordningen, og at 60 prosent av disse har fått økte utgifter.

For småbedrifter kommer pakken Office 2003 Small Business. I tillegg til standardprogrammene, inneholder den Business Contact Manager og Publisher.

Brukere som er avhengig av databaseverktøyet Access, må, som tidligere, kjøpe Office 2003 Professional.

I tillegg kommer to pakkeløsninger som utelukkende vil selges forhåndsinstallert på nye PC-er.

Den nye buntingen innebærer at notatprogrammet OneNote, den andre store nyheten i nye Office ved siden av InfoPath, bare vil selges atskilt. Programmet er først og fremst beregnet på håndskrevne notater, en viktig bruksmåte for de nye Microsoft-spesifiserte tavle-PC-ene Tablet PC, men kan også håndtere notater skrevet ved hjelp av tastaturet. Man kan trolig vente at Tablet PC-leverandører vil tilby OneNote forhåndsinstallert.

Til toppen