BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft lager skisse til et forlik

Microsoft har sent sin ledende jurist William Neukom til USAs hovedstad, og skal være i ferd med å skissere et forlik, skriver Wall Street Journal.

10. sep. 2001 - 11:15
Wall Street Journal viser til ikke navngitte jurister som bekrefter at Microsoft er i ferd med å skissere et forlik med myndighetene. Selskapet har sendt sin ledende jurist, William Neukom, til Washington DC for å lede arbeidet som skal følge opp den mykere linjen som USAs justisdepartement kunngjorde i forrige uke.

Detaljene i forliksskissen er ikke kjent.

Anklagemyndighetene i flere delstater som har vært med på søksmålet mot Microsoft - og som har støttet beslutningen om å frafalle kravet om deling - advarte fredag mot å la Microsoft slippe billig unna, og krevde blant annet at det må etableres effektive kontrollordninger for å sikre at selskapet følger pålagte begrensninger i forretningsdriften. De ivrer også for at Windows XP må underkastes klare begrensninger. Justisdepartementet har sagt de vil søke klare begrensninger i forretningsdriften, men har ikke uttalt seg om kontrolltiltak eller om spesifikke produkter.

Flere analytikere, blant dem Gartner Group har tolket frafallet av kravet om oppdeling som et klart signal fra Bush-administrasjonen om en ny forretningsvennlig politikk, selv om Det hvite hus har bedyret at det ikke har noe med denne avgjørelsen å gjøre, og at justisdepartementet har fattet det på helt selvstendig grunnlag. Gartner antar at myndighetene ikke ønsker å oppfattes som villige til å legge hindringer i veien for tiltak som kan få økonomien på fote igjen.

The New York Times mener at Microsofts kostbare lobbyvirksomhet i Washington de siste fire årene nå ser ut til å bære frukt. Minst seks millioner dollar skal ha gått til å hyre innflytelsesrike personer til å tale selskapets sak. Blant dem er kjente rådgivere for den nåværende og tidligere presidenter - begge Bush samt Clinton og Carter - tidligere kongressrepresentanter for både demokratene og republikanerne, og Haley Barbour, tidligere formann i den nasjonale komiteen til det republikanske partiet. I tillegg er også folk med innflytelse over delstatsmyndigheter blitt hyret.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.