BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft lager skisse til et forlik

Microsoft har sent sin ledende jurist William Neukom til USAs hovedstad, og skal være i ferd med å skissere et forlik, skriver Wall Street Journal.

10. sep. 2001 - 11:15

Wall Street Journal viser til ikke navngitte jurister som bekrefter at Microsoft er i ferd med å skissere et forlik med myndighetene. Selskapet har sendt sin ledende jurist, William Neukom, til Washington DC for å lede arbeidet som skal følge opp den mykere linjen som USAs justisdepartement kunngjorde i forrige uke.

Detaljene i forliksskissen er ikke kjent.

Anklagemyndighetene i flere delstater som har vært med på søksmålet mot Microsoft - og som har støttet beslutningen om å frafalle kravet om deling - advarte fredag mot å la Microsoft slippe billig unna, og krevde blant annet at det må etableres effektive kontrollordninger for å sikre at selskapet følger pålagte begrensninger i forretningsdriften. De ivrer også for at Windows XP må underkastes klare begrensninger. Justisdepartementet har sagt de vil søke klare begrensninger i forretningsdriften, men har ikke uttalt seg om kontrolltiltak eller om spesifikke produkter.

Flere analytikere, blant dem Gartner Group har tolket frafallet av kravet om oppdeling som et klart signal fra Bush-administrasjonen om en ny forretningsvennlig politikk, selv om Det hvite hus har bedyret at det ikke har noe med denne avgjørelsen å gjøre, og at justisdepartementet har fattet det på helt selvstendig grunnlag. Gartner antar at myndighetene ikke ønsker å oppfattes som villige til å legge hindringer i veien for tiltak som kan få økonomien på fote igjen.

The New York Times mener at Microsofts kostbare lobbyvirksomhet i Washington de siste fire årene nå ser ut til å bære frukt. Minst seks millioner dollar skal ha gått til å hyre innflytelsesrike personer til å tale selskapets sak. Blant dem er kjente rådgivere for den nåværende og tidligere presidenter - begge Bush samt Clinton og Carter - tidligere kongressrepresentanter for både demokratene og republikanerne, og Haley Barbour, tidligere formann i den nasjonale komiteen til det republikanske partiet. I tillegg er også folk med innflytelse over delstatsmyndigheter blitt hyret.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.