RESULTATERFINANS

Microsoft låner enda noen milliarder

Utsteder rentefrie obligasjoner til utvalgte investorer for å nedbetale kortsiktig gjeld.

9. juni 2010 - 08:46

Ved utgangen av første kvartal hadde Microsoft en kontantbeholdning på rundt 40 milliarder dollar og gjeldsposter på til sammen 6 milliarder dollar. Av disse er 2,25 milliarder dollar i kortsiktig gjeld.

Selskapet opplyste i går at de har til hensikt å selge en spesiell type rentefrie obligasjoner til utvalgte investorer, på til sammen 1,15 milliarder dollar, rundt 7,7 milliarder kroner, og bruke pengene til å nedbetale kortsiktig gjeld. Fram til 15. mars 2013 gjelder «spesielle betingelser» for å konvertere gjeldsbrevene til kontanter eller aksjer, og det er Microsoft som bestemmer fordelingen mellom aksjer og kontanter.

En av betingelsene for at obligasjonene skal kunne innløses helt eller delvis i aksjer, er at Microsoft-aksjen står i minst 33,40 dollar, mot 25,11 dollar i dag. Kursen har falt 17 prosent siden nyttår.

Poenget med operasjonen er å oppnå større finansiell stabilitet, heter det. Det kan tenkes at Microsoft bruker anledning til å høyne aksjekursen ved å kjøpe tilbake egne aksjer.

Ifølge Bloomberg utstedte Microsoft obligasjoner for første gang i mai i fjor, da de hentet inn til sammen 3,75 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.