BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft lanserer bransjespesifikk ERP

Har kjøpt fire løsninger som bygger bransjefunksjonalitet rett inn i Dynamics AX.

23. sep. 2009 - 08:35

Microsoft kunngjorde i går ettermiddag en kraftig utvidelse av deres ERP-pakke («enterprise resource planning») Dynamics AX gjennom oppkjøp av fire løsninger som bygger bransjefunksjonalitet rett inn i pakken.

Dagfinn Ringås, direktør for Dynamics-serien i Microsoft Norge, mener det å kjøpe ferdige integrerbare løsninger er en mer effektiv og kundevennlig måte å bygge ut et ERP-system på enn å integrere ulike løsninger ved å slå sammen to eller flere selskaper. Han lover «innovativ programvare med lave totalkostnader».

Microsoft har kjøpt en løsning for prosessindustri, en løsning for profesjonelle tjenester, og to løsninger for detaljhandel.

Prosessindustriløsningen er utviklet av Fullscope: Den skal tilby en sømløs integrasjon av systemer på tvers av atskilte produksjonsprosesser. Fullscope er «Microsoft Gold Certified Partner» og har bygget ERP-løsninger for industrien, basert på Microsoft Dynamics, siden 1999.

Den profesjonelle tjenesteløsningen kommer fra Computer Generated Solutions (CGS): Et integrert system for prosjekt- og ressursforvaltning, finansielle transaksjoner, kundefakturering og kunde- og kontakthåndtering. CGS er et internasjonalt selskap med 2500 ansatte og virksomhet i 30 land, og bygger mange av løsningene sine på Microsoft-produkter som Dynamics og Sharepoint.

De to detaljhandelsløsningene kommer fra henholdsvis islandske LS Retail og danske Columbus IT Partner. Microsoft sier de med disse systemene kan tilby en integrert løsning for lagerstyring, salgssted, varehandel og ERP.

Integrerte bransjeløsninger i Dynamics AX innebærer ifølge Ringås fordeler som mer effektiv implementering, raskere avkastning på investering, og et «forutsigbart og sikkerhet veikart for videreutvikling av løsningene».

Løsningene for produksjon og profesjonelle tjenester er allerede tilgjengelige. Løsningen for detaljhandel vil være klar om kort tid, heter det.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.