DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Microsoft lanserer gigantisk 4K-nettbrett til fremtidens kontorer

Surface Hub 2 kunngjort.

16. mai 2018 - 08:07

Microsoft har nå dratt sløret av et nytt produkt som de mener skal modernisere og effektivisere kontorarbeidsplassen kraftig. Produktet heter Surface Hub 2, og er altså oppfølgeren til Surface Hub, som Microsoft lanserte helt tilbake i 2015.

Surface Hub 2 er et slags digert nettbrett med en berøringsskjerm på 50,5 tommer og med en oppløsning på 4K+, som Microsoft kaller det. De nøyaktige spesifikasjonene er ennå ikke offentliggjort, men produktet har altså tilsynelatende høyere enn vanlig 4K-oppløsning.

Nettbrettet har også veldig tynne rammer, og noe av poenget med dette er at man skal kunne sette sammen opptil fire Surface Hub 2 som enten kan fungere som én svær overflate eller som fire forskjellige skjermer med ulikt innhold.

  <i>Foto:  Microsoft</i>
  Foto:  Microsoft

4K-kameraer

Dette skal gjøre samarbeid og samhandling mer effektivt og sømløst ved at man kan benytte flere verktøyer samtidig, for eksempel Microsofts egen programvare som Whiteboard, PowerBI og PowerPoint.

Surface Hub 2 er ellers utstyrt med roterbare 4K-kameraer og mikrofoner beregnet på å fange opp lyd fra kilder langt unna, to funksjoner som skal bidra til å gjøre produktet velegnet til konferanseformål på arbeidsplassen.

En annen egenskap Microsoft trekker frem med sitt nye produkt er en ny multibruker-loginfunksjon som gir flere brukere samtidig tilgang til hverandres ideer og dokumenter i det samme arbeidsrommet.

Surface Hub 2 skal ifølge produsenten også være designet for å være fysisk fleksibel og enkel å flytte rundt via både en stand med hjul og fester som gjør produktet lett å henge på veggen. Brettet skal holde relativt lav vekt og er kan monteres både vertikalt og horisontalt.

Alle de tekniske spesifikasjonene foreligger som sagt ennå ikke, og ei heller har vi fått en prisantydning. Produktet skal testes med utvalgte kommersielle kunder i år, og skal legges ut for salg en gang neste år. 

Les også: Microsoft har også lansert nye AR-verktøy til arbeidsplassen »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.