BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft lanserer Java-konkurrent

Lekkasjer i USA kan indikere at Microsoft er lei av å se seg forbigått av Suns Java, og for å hindre denne utviklingen lanseres mottiltak som skal bøte på dette.

23. juni 2000 - 09:48

Neste uke drar Microsoft lakenet av et nytt enklere programmeringsspråk som kopiere mye av fordelene til Suns Java.

Siden lanseringen av Java i 199X, har Suns programmeringsspårk blitt standarden for å lage programvare for Internett og komplekse lukkede nett. Ikke bare ruller Java-program på alle maskiner, men det er langt enklere å skrive programvare i Java enn i Windows og C++.

Dette truer nå med å velte Microsofts stilling, for Java trenger ikke Windows. For å friste utviklerne tilbake lanserer Microsoft neste uke en forenklet versjon av C++ de skal kalle C# (uttales C sharp).

Ryktene om Microsofts nye programmeringsspråk har sirkulert en stund under kodenavnet Cool og dukket opp i papir selskapet måtte levere fra seg under rettssaken. Stemmer ryktene om C#, vil det nye språket sette et punktum for Microsofts strategi om bare å utvikle verktøy og programvare for Windows.

Lekkasjene i USA om neste ukes lansering er ikke komplette, men dette skal være hovedpunktene rundt C#:

- Programvare i C# vil med såkalte Virtual Machines kunne kjøres på alle de viktige operativsystemene. Dette bekrefter David Lazar, produktsjef hos Microsoft ovenfor amerikanske medier.

- Det skal være langt enklere å skrive programvare i C#, særlig fordi Microsoft har inkludert Javas såkalte "Garbage Collection", det vil si automatikk for å rydde opp underveis.

- C# lapper på det store sikkerhetsproblemet i Visual Basic, noe som ødela Microsofts forsøk på å gjøre Visual Basic til et programmeringsspråk for Internett.

- Det er også mulig at C# vil inneholde en teknologi som heter Common Language Runtime, en slags universal motor som kan kjøre programmer skrevet i forskjellige språk - på forskjellige operativsystem

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.