Microsoft lanserer Java-konkurrent

Lekkasjer i USA kan indikere at Microsoft er lei av å se seg forbigått av Suns Java, og for å hindre denne utviklingen lanseres mottiltak som skal bøte på dette.

Lekkasjer i USA kan indikere at Microsoft er lei av å se seg forbigått av Suns Java, og for å hindre denne utviklingen lanseres mottiltak som skal bøte på dette.

Neste uke drar Microsoft lakenet av et nytt enklere programmeringsspråk som kopiere mye av fordelene til Suns Java.

Siden lanseringen av Java i 199X, har Suns programmeringsspårk blitt standarden for å lage programvare for Internett og komplekse lukkede nett. Ikke bare ruller Java-program på alle maskiner, men det er langt enklere å skrive programvare i Java enn i Windows og C++.

Dette truer nå med å velte Microsofts stilling, for Java trenger ikke Windows. For å friste utviklerne tilbake lanserer Microsoft neste uke en forenklet versjon av C++ de skal kalle C# (uttales C sharp).

Ryktene om Microsofts nye programmeringsspråk har sirkulert en stund under kodenavnet Cool og dukket opp i papir selskapet måtte levere fra seg under rettssaken. Stemmer ryktene om C#, vil det nye språket sette et punktum for Microsofts strategi om bare å utvikle verktøy og programvare for Windows.

Lekkasjene i USA om neste ukes lansering er ikke komplette, men dette skal være hovedpunktene rundt C#:

- Programvare i C# vil med såkalte Virtual Machines kunne kjøres på alle de viktige operativsystemene. Dette bekrefter David Lazar, produktsjef hos Microsoft ovenfor amerikanske medier.

- Det skal være langt enklere å skrive programvare i C#, særlig fordi Microsoft har inkludert Javas såkalte "Garbage Collection", det vil si automatikk for å rydde opp underveis.

- C# lapper på det store sikkerhetsproblemet i Visual Basic, noe som ødela Microsofts forsøk på å gjøre Visual Basic til et programmeringsspråk for Internett.

- Det er også mulig at C# vil inneholde en teknologi som heter Common Language Runtime, en slags universal motor som kan kjøre programmer skrevet i forskjellige språk - på forskjellige operativsystem

Til toppen