UTVIKLING

Microsoft lanserer «kodenavn Oslo»

Programvare-gigantens nyeste program har blitt oppkalt etter Norges hovedstad.

30. okt. 2007 - 15:59

Programvareselskapet Microsoft pleier å bruke kodenavn på sine produkter mens de er under utvikling. Som regel blir navnene hentet fra steder rundt selskapets hovedkvarter i Seattle, i USA, men nå har selskapet sett utenfor landets grenser og blikket festet seg på Norge.

Microsoft lanserer nå en ny versjon av sin BizTalk-teknologi for satsningen på SOA (Service Oriented architecture), og den har fått kodenavnet "Oslo".

- I Norge er vi veldig langt fremme når det gjelder bruk avansert bruk av IT og SOA. Microsoft Norges har derfor på vegne av og i samarbeid med kunder og partnere over lang tid hatt brede og dype dialoger med utviklerteamene i Redmond. Dette har gitt utvikler-teamene verdifull tilbakemelding i forhold til produktutvikling, noe som igjen satt Norge og Oslo på kartet i forhold til valg av kodenavn, sier Peter Merok, direktør for teknologiutvikling i Microsoft Norge, til digi.no.

"Oslo" er et sett med teknologiske investeringer som Microsoft gjør for å forenkle design, utvikling, administrasjon og skalering av tjenesteorienterte applikasjoner .

Microsoft har definert fem områder der "Oslo"-teknologi vil bli brukt:

  • .Net Framework 4
  • Server
  • Services
  • Tools
  • Repository

- Dette blir vårt neste kvantesprang innen SOA, sier Merok til digi.no.

digi.no kommer tilbake med mer informasjon om "Oslo".

Her kan du lese mer om Microsofts SOA-satsning. Informasjon om "Oslo" vil bli tilgjengelig etterhvert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.