NETTJUVELNERDVANA

Microsoft lanserer «mus 2.0»

Klikk, flikk, bla og dra med Touch Mouse.

6. jan. 2011 - 11:19

Microsoft har utviklet en ny multiberøringsmus kalt «Touch Mouse». Det ble kunngjort under teknologimessen CES i Las Vegas i går.

Navnet og oppfinnelsen som sådan levner lite til fantasien. Dette er en mus som ser ut til å kopiere noen av egenskapene vi kjenner fra Apples tilsvarende produkt til Mac.

Forskjellen er naturligvis at denne musa er skreddersydd for Windows.

Den nye musa gjør det mulig å stryke overflaten på ulike måter. Med enkle fingerbevegelser oppå musa kan du bla frem og tilbake i nettleseren, administere programvinduer på ulike måter osv.

- Klikk, flikk, bla og dra. Nå blir det enklere og morsommere enn noen gang å bruke Windows 7, sier Microsoft i en pressemelding.

Krever Windows 7

Eldre utgaver av Windows vil ikke kunne utnytte de nye egenskapene. Der vil den trolig fungere bare som en høyst ordinær mus med pek og klikk.

- Windows 7 er påkrevd. Dette er fordi operativsystemet må støtte multitouch, opplyser Tony Renstrøm i Microsoft til digi.no.

«Mus 2.0»

Microsoft Touch Mouse skal være et direkte resulatet av forskningsprosjektet Mouse 2.0, som er gjennomført av selskapets forskningsavdeling.

Filmklipp fra nettstedet vi lenker til viser at Microsoft har utviklet zoom og roteringsfunksjon til styresystemet. Det går ikke frem av pressemeldingen om slik funksjonalitet er del av den nye musa, men det må vi vel nesten kunne forutsette.

Touch Mouse har selskapets «bluetrack»-teknologi som gjør den egnet til bruk på de aller fleste underlag, med unntak for glass og speil. Ifølge Microsoft Norge blir veiledende pris 699 kroner.

De første enhetene kommer til Norge i april, får digi.no opplyst. I pressemeldingen heter det at lanseringen i butikk først blir i juni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.