Microsoft lanserer ny søkemotor

Lei av å leve i skyggen av Google.

Microsoft lanserer ny søkemotor

Lei av å leve i skyggen av Google.

Microsofts andel av det lukrative amerikanske søkemarkedet er på fattige 8,2 prosent. Samtidig kan Google skilte med 64,2 prosent. Det viser ferske tall fra Comscore.

Programvaregiganten liker seg ikke i skyggen av Google, og det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at selskapet jobber med en ny søketjeneste.

Internt i selskapet har prosjektet vært kjent under kodenavnet «Kumo», men mer og mer tyder nå på at lanseringsnavnet blir «Bing».

Digi.no fikk i dag invitasjon til en demonstrasjon og utprøving av den nye løsningen hos Microsoft på Lysaker, som vil foregå onsdag ettermiddag.

Selve lanseringsdatoen og det offisielle navnet på tjenesten skal også bli avslørt under seansen. Dette får vi lov til å skrive mer om først torsdag ettermiddag.

- Microsofts nye søkemotor kommer foreløpig kun i beta i Europa, men vi vil i morgen vise frem den endelige versjonen som nå lanseres i USA, skriver selskapet i sin invitasjon.

Den amerikanske lanseringen foretas etter alt å dømme av toppsjef Steve Ballmer i forbindelse med hans opptreden på Wall Street Journals All Things Digital-konferanse i California denne uken, skriver nettstedet Cnet.

Cnet mener å vite at navnet på tjenesten blir Bing, ett av flere navn det har vært spekulert i helt siden i fjor høst.

Microsoft planlegger å følge opp lanseringen med en massiv markedsføringskampanje verdt mellom 80 og 100 millioner dollar, hvis man skal tro AdAge.com.

Domenenavnet Bing.no er allerede registrert og under kontroll av Microsoft. Det samme er bing.com, bing.net, bing.se, bing.dk og sikkert mange andre varianter. Alle peker for tiden til blanke nettsider når digi.no tester disse.

Fast-teknologi?

Steve Ballmer avslørte i fjor at selskapets hovedkontor for søkesatsing vil bli lagt til Norge etter kjøpet av det norske søkeeventyret Fast Search & Transfer.

Det er kjent at Fast-teknologien skal implementeres i selskapets bedriftsinterne produkter, aller først Sharepoint. Den norsktuviklede teknologien kan imidlertid også benyttes i en bred, ny søketjeneste i kampen mot Google.

    Les også:

Til toppen