KORTNYTT

Microsoft lanserer OneNote for Mac

…og gjør Windows-versjonen gratis å ta i bruk.

OneNote har nå blitt gratis å ta i bruk og er også tilgjengeliggjort for Mac.
OneNote har nå blitt gratis å ta i bruk og er også tilgjengeliggjort for Mac.
18. mars 2014 - 09:28

OneNote er et produktivitetsverktøy fra Microsoft som de senere årene har tatt opp kampen med Evernote og andre lignende tjenester. En svakhet har imidlertid vært at det ikke har vært tilgjengelig for Mac.

Det er nå endret, og Mac-brukere kan også ta i bruk Microsofts notat- og organiseringstjeneste ved å laste ned appen fra Mac App Store. Dermed er OneNote tilgjengelig både for OSX og Windows, samt mobiloperativsystemene iOS, Android og Windows Phone. I tillegg får man tilgang til OneNote-notatene sine via en hvilken som helst nettleser.

Windows-brukere har tidligere vært nødt til å betale for OneNote som en del av Office-pakken, men dette gjøres nå om til en freemium-modell, der det er gratis å laste ned og bruke OneNote, men der man må betale for ekstra funksjonalitet. Dette inkluderer for eksempel støtte for SharePoint, versjonshistorikk, integrasjon mot Outlook og så videre.

Microsoft har også åpnet dørene for utviklere og tilgjengeliggjort et API som gjør det mulig å bygge tredjepartstjenester rundt tjenesten. Allerede finnes muligheter for å sakse ting fra weben via en «web clipper», opprette notater ved å sende epost, integrasjon med IFTTT og mer til.

En videopresentasjon av tjenesten og lenker for å laste ned på alle plattformer, finner du på onenote.com.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.