Microsoft lanserer Silverlight 4

Den nye programvaren kan lastes ned nå.

Microsoft lanserer Silverlight 4

Microsoft kunngjorde i går kveld at en en nye versjon av selskapets Silverlight-programvare tilgjengelig for nedlasting. Denne nye utgaven, versjon 4, anses ikke for å være en like stor oppdatering som versjon 3, men inkluderer likevel en hel del ny funksjonalitet.

Dette inkluderer støtte for utskrift og for maskinvare som webkameraer og mikrofoner, støtte for multicast nettverk, utvidet sandkasse for tiltrodde applikasjoner og en hel del annet. En nærmere gjennomgang finnes i denne artikkelen, mens sammenligning mellom funksjonaliteten til de fire ulike Silverlight-utgavene finnes på denne siden.

Silverlight er både en nettleserplugin, som med versjon 4 også har offisiell støtte for Google Chrome, og et kjøremiljø for frittstående applikasjoner. Det er dessuten det sentrale programmeringsgrensesnittet for Windows Phone 7. Silverlight 4 er tilgjengelig for både Windows og Intel-baserte Mac OS X.

Silverlight-teknologien er også tilgjengelig for Linux, men heter da Moonlight og utvikles primært av Novell som et åpen kildekode-prosjekt. Moonlight henger noe etter Silverlight når gjelder funksjonalitet.

For å utvikle applikasjoner med Silverlight 4-spesifikk funksjonalitet, kreves det at man benytter Visual Studio 2010, som ble lansert tidligere denne uken. De øvrige verktøyene som Microsoft skal tilby utviklere av Silverlight 4-applikasjoner, nærmere bestemt Silverlight 4 Tools, RIA Services og Expression Blend 4, er kun tilgjengelige som lanseringskandidater.

Silverlight 4 kan lastes ned fra denne siden. I tillegg til Google Chrome, støtter den Firefox, samt IE 7 og 8 for Windows XP og nyere. På Mac støttes Firefox og Safari.

    Les også:

Les mer om: