Microsoft lanserer ZAK for Windows 95

Tirsdag gjorde Microsoft sitt ZAK for Windows 95 tilgjengelig for nedlasting. Dette skal hjelpe IT-ansvarlige å begrense driftskostnadene forbundet med PC-er.

Tirsdag gjorde Microsoft sitt ZAK for Windows 95 tilgjengelig for nedlasting. Dette skal hjelpe IT-ansvarlige å begrense driftskostnadene forbundet med PC-er.

Som et nøkkelelement i innsatsen for å begrense de totale brukskostandene, vil ZAK (Zero Administration Kit) på samme måte som NetPC la administratorene automatisere oppsettet av klient-PC-er og kutte ned på det antall operasjoner som er tilgjengelige for sluttbrukerne. Dette gjøres ved hjelp av sentralisert konfigurering av klientene.

Verktøysettet kan forhindre brukerne i å installere applikasjoner og å tillate applikasjoner og data å bli aksessert fra serveren.

Ifølge Microsoft vil dette nivået for sentralisert kontroll av store grupper med Windows 95 systemer, fungere bra sammen med den forenklede maskinvarekonfigurasjonen til NetPC-er som lages av blant andre Compaq og Hewlett-Packard.

For å installere ZAK for Windows 95 må organisjonen bruke Windows NT Server 4.0, et krav som får endel analytikere til å heve øyenbrynene.

- Hvis du er nødt til å bruke et NT-miljø, har dette settet ingen nytte for organisasjoner som bruker Novell, OpenVMS eller andre servervarianter, sier Dan Kusnetzky, forskningsdirektør ved International Data Corporation, til InfoWorld Electric.

- Hvis Microsoft virkelig ønsker å hjelpe folk med å drifte deres Windows 95-klienter bedre, bør de finne få støtte for de mest populære Unix-serverne, som de fleste klienter er tilknyttet idag.

Kuznetzky sier videre at mens Microsofts NT er det raskest voksende server-miljøet, ligger det uansett bak Novell og andre serverprodusenter når det gjelder antall installerte servere. Dette betyr i praksis at Microsoft ber IT-avdelingene om å rekonfigurere hele sitt nettverk for å høste av fordelene med ZAK for Windows 95. Dette vil i de fleste tilfellene bety kjøp av ny maskinvare, minne, og diskplass, i tillegg til omskolering av systemadministratorene.

Microsoft har også et Zero Administration Kit for Windows NT 4.0 og planlegger lignende drift-programvare for de kommende Windows 98 og Windows NT 5.0 operativsystemene.

ZAP for Windows 95 kan hentes ned fra Microsofts nettested.

Til toppen