Microsoft lanserte Exchange Server 2003

Dagen etter at Microsoft lanserte Office 2003, slapp selskapet e-post- og gruppevareserveren Exchange Server 2003. Forbedringene skal være mange.

Dagen etter at Microsoft lanserte Office 2003, slapp selskapet e-post- og gruppevareserveren Exchange Server 2003. Forbedringene skal være mange.

Microsoft lanserte tirsdag Exchange Server 2003, en ny utgave av selskapets server for meldingsutveksling og samarbeid. Selskapet gir løfter om høyere ytelse, stabilitet og tilgjengelighet enn tidligere, samt en rekke andre forbedringer.

    Les også:

- Exchange Server 2003 er resultatet av tre år med tilbakemeldinger fra kundene, forteller Paul Flessner, senior visepresident i Microsofts Server Platform Division, i en pressemelding.

Det er en rekke nyheter i Exchange 2003 i forhold til forgjengeren, Exchange 2000.

Den nye utgaven støtter klynger med inntil åtte noder, mens grensen tidligere var på fire noder. Samtidig skal failover-tiden være forbedret.

På lagringssiden er begrensningen på 24 bokstaver for lagringsdrev opphevet. Det er lagt til flere verktøy for gjenopprettelse av systemet. Shadow Copy-tjenesten gjør det blant annet mulig å ta backup av filer som er åpne ved at det gjøres lages et snapshot av filsystemet som det så tas backup av. Dette betyr at applikasjoner og tjenester fortsatt kan kjøre under en backup.

Sikkerhetsegenskapene er forbedret gjennom Internet Protocol security (IPSec) med støtte for klynger, ulike former for Kerberos-autentisering og støtte for Internet Information Services (IIS) 6.0s modus for sikkerhet og dedikerte applikasjoner.

E-postfiltrene i Exchange 2003 skal være kraftig forbedret, det samme gjelder webgrensesnitt for mobile brukere.

Mye av funksjonaliteten i Exchange 2003 avhenger av at brukerne benytter Outlook 2003.

Microsoft har på denne siden publisert en oversikt over de viktigste forskjellene mellom Exchange 2003 og de to tidligere utgavene.

Exchange Server 2003 er tilgjengelig i to utgaver, Standard og Enterprise. Forskjellen ligger først og fremst antall brukere som støttes. Standard-utgaven er beregnet for små til middels store bedrifter (i amerikansk målestokk), samt avdelingskontorer. Enterprise-utgaven er beregnet for store organisasjoner med mer komplekse krav til spredning og skalerbarhet.

Prisen skal være den samme som for Exchange Server 2000.

Til toppen