FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft lanserte ny Messenger

Microsoft avduket i natt Windows Live Essentials, med 2009-versjonen av Messenger i spissen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. jan. 2009 - 09:26

Windows Live Essentials er Microsofts samling av de viktigste programmene fra selskapet Windows Live-portefølje. Tidligere har klienter for lynmeldinger og e-post fulgt med Windows-utgavene, men fra og med Windows 7 kan brukerne i stedet laste ned de klientene de selv ønsker.

Microsoft håper selvfølgelig at brukerne vil velge selskapets egne løsninger. I natt ble Windows Live Essentials lansert, etter å ha vært tilgjengelig i betaversjoner i flere måneder.

Windows Live Essentials inkluderer nå selvfølgelig nye utgaver av lynmeldingsklienten Windows Live Messenger og e-postklienten Windows Live Mail, i tillegg til fotoalbumet Photo Gallery, bloggpubliseringsverktøyet Writer og Family Safety, et verktøy som skal hjelpe foreldre med å beskytte barn mot uheldig innhold på Internett.

Alle kan installeres fra det samme installasjonsverktøyet. Det kan også en verktøylinje til Internet Explorer som skal gi raskere tilgang til ulike Windows Live-tjenester.

Felles for alle Windows Live Essentials-produktene er at de er tett integrert med hverandre og med tjenester på nettet.

Under Windows Live Essentials-paraplyen hører også videoredigeringsprogrammet Windows Live Movie Maker hjemme, men det er fortsatt under betatesting.

Det mest brukte av alle Windows Live-produktet er likevel lynmeldingsklienten Messenger. Den nye 2009-versjonen har en rekke nye funksjoner. Den morsomste ser ut til å være muligheten for å erstatte det personlige bildet med videoer. Videoene kan også knyttes til emotikoner, slik at når brukeren sender en gråtende emotikon i en melding til en kontakt, kan dette være knyttet til en passende video avsender har knyttet til nettopp dette emotikonet - for eksempel av seg selv mens man «gråter». Et webkamera kan komme til nytte under slike innspillinger.

Mange Messenger-brukere har mengder av kontakter som de sliter med å holde oversikten over. For å gjøre det litt enklere å finne fram til de kontaktene man har mest kontakt med, kan disse nå legges i en egen favorittgruppe på toppen av kontaktlisten.

Man kan også se en oversikt over hvilke endringer kontaktene har gjort i sine statusmeldinger.

Det er nå dessuten mulig å være pålogget den samme Messenger-kontoen fra flere maskiner på en gang.

Windows Live Essentials er tilgjengelig for kan installeres på 32-bits Windows XP, og 32- og 64-bits Windows Vista og nyere. Unntaket er Windows Live Movie Maker som ikke støttes av Windows XP.

Det hele kan lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Glimt fra Windows Live Messenger 2009
Glimt fra Windows Live Messenger 2009
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.