RESULTATERFINANS

Microsoft lar det endelig dryppe på aksjonærene

Steve Ballmers kvartalstall var som ventet. Mer overraskende var beslutningen om å betale aksjeutbytte, for første gang i Microsofts historie.

17. jan. 2003 - 09:07

Det har lenge vært et ankepunkt mot Microsoft at selskapet ikke betaler aksjebytte. Krav om aksjebytte har vært fremmet i mange år, også av arge Microsoft-motstandere som forbrukeradvokat Ralph Nader.

Microsoft avviser at beslutningen har sammenheng med forslaget til USAs president George W. Bush om å avskaffe skatt på aksjegevinst. Dette forslaget ble fremmet i forrige uke som ledd i en omfattende pakke med skattelette, sosialt fordelt med 59 prosent av kuttene til de rikeste ti prosent av befolkningen, og 8 prosent av kuttene til de fattigste 60 prosent (ifølge det konservative britiske tidsskriftet The Economist).

Aksjeutbyttet er svært begrenset, anslagsvis 850 millioner dollar i samlet utbetaling 8. mars, svarende til et årlig utbytte på 0,29 prosent, mot gjennomsnittlig 1,71 prosent for amerikanske børsnoterte aksjeselskaper. Microsoft har likvide reserver på 43 milliarder dollar.

Aksjonæren det drypper mest på er Bill Gates. Med 11,6 prosent av aksjene får han 100 millioner dollar. Steve Ballmer får 38 millioner dollar. Skattepakken til Bush gjør at Gates og Ballmer sparer henholdsvis 39 og 15 millioner dollar i skatt.

Ellers økte Microsofts omsetning med 10 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, til 8,54 milliarder dollar. Resultatet økte fra 2,28 milliarder dollar i fjor til 2,55 milliarder dollar.

Les mer i artikkelen Microsoft innfrir, men guider ned i vår søsterpublikasjon iMarkedet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.