Microsoft lar flere få se kildekode

Nå skal også de ivrigste Windows-brukerne få tilgang til Microsoft-kode.

Nå skal også de ivrigste Windows-brukerne få tilgang til Microsoft-kode.

Til nå har Microsoft latt enkelte regjeringer og teknologiselskaper få se deler av kildekoden til noen av selskapets produkter. Nå har selskapet bestemt at en ny gruppe skal få se koden. Denne gangen er det snakk om enkeltpersoner som Microsoft er blitt spesielt oppmerksomme på gjennom deres bidrag til supportforaene på Microsofts nettsted, såkalte MVP-er (Most Valuable Professionals). Av de omtrent 1800 MVP-ene vil omtrent 1200 få tilgang til kildekode.

    Les også:

- Jeg er en stor tilhenger av MVP-er, sier Jim Allchin, visepresident for plattformgruppen i Microsoft, i en pressemelding.

- De gjør en stor innsats i å hjelpe Microsoft-kundene. Det å gi dem tilgang til én av våre mest verdifulle eiendeler - kildekoden til Windows, er et bevis på hvor mye vi setter pris på denne dedikerte gruppen med mennesker. Tilgang til kildekoden gjøre det mulig for MVP-ene i å gjøre enda mer nytte i de tekniske fellesskapene verden over, noe som igjen vil styrke støtten for alle som benytter Windows-plattformen, sier Allchin.

Selv om MVP-ene får lov til å se kildekoden, har de ikke lov til å gjøre endringer i den eller å bruke den i deres egne prosjekter.

MVP-ene har fra tidligere delvis tilgang til kildekoden til komponenter i Windows CE .NET, ASP.NET, Visual Studio .NET og Passport Manager. Gjennom det nye programmet, MVPSLP (Most Valuable Professional Source Licensing Program), vil kvalifiserte MVP-er også få tilgang til kildekode i Windows 2000, Windows XP og Windows Server 2003.

Til toppen