BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft lar kunder blokkere oppgradering

SP2-oppgradering stopper enkelte programmer. Microsoft har derfor lansert et nytt verktøy for IT-sjefer.

13. aug. 2004 - 09:45

SP2-oppgraderingen for Windows XP er en massiv oppgradering av både sikkerhetssystemene og mange andre komponenter i Windows. Dette gjør at brukere som installerer SP2 vil oppleve at enkelte programmer ikke vil fungere.

digi.no omtalte tidligere i uken at Gartner mener mellom tre prosent av all hyllevare og fem prosent av alle egenutviklede applikasjoner ikke vil fungere.

Dette gjør at blant annet IBM har forbudt sine brukere å installere SP2 inntil de får testet og tilpasset applikasjoner som ikke fungerer.

For å kunne sikre seg mot for tidlige oppgraderinger hos brukere, lover Microsoft å lansere et verktøy som stopper Windows Update å laste ned SP2.

Microsoft skriver på sine nettsider at verktøyet blir laget på forespørsel fra kunder. På denne Microsoft-siden kan du lese mer og laste ned blokkeringsverktøyet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.