Microsoft legger inn bud på Navision

Microsoft har nå gitt aksjonærene i det danske økonomiprogramvarehuset Navision et nordisk rekordtilbud. Men engelske Sage er størst i SMB-markedet.

Microsoft har nå gitt aksjonærene i det danske økonomiprogramvarehuset Navision et nordisk rekordtilbud. Men engelske Sage er størst i SMB-markedet.

I forrige uke ble det klart at Microsoft nå for alvor kaster seg inn i et av de få gjenværende IT-markedene dominert av mange små og nasjonale aktører. For bare her i Norge har man en lang rekke aktører som lager økonomisystemer, deriblant Visma, Hands og Mamut.

Les også

Nå bekrefter Microsoft at selskapet har gitt aksjonærene i Navision et formelt tilbud som setter verdien på selskapet til 10,8 milliarder danske kroner. Det er trolig rekord for den nordiske programvarebransjen.


Sier aksjonærene ja, vil Navisions danske hovedkontor bli det største utviklingssenteret i Microsoft utenfor USA.

Oppkjøpet vil ikke bety så mye for Microsofts balanse - selskapet sitter på astronomiske 39 milliarder dollar i reserver.

Men Microsoft er ikke alene om å ønske å bli konge i markedet for økonomisystemer til SMB-markedet (SAP og Oracle dominerer de store kundene).

Engelske Sage Group er blitt markedsleder etter å ha har gjort i Europa hva Visma har gjort her i Norge. De siste årene har selskapet kjøpt opp ni konkurrenter og nå har det langt inn et bud på nederlandske Exact. Oppkjøpet vil gi Sage en årlig omsetning på 10 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Til toppen