Microsoft legger ned Norden-kontor. Over 100 ansatte får sparken

120 ansatte må gå i Skype i Stockholm. 

Microsoft stenger sitte Skype-kontor i den svenske hovedstaden. 120 ansatte må gå.  Bildet er fra JavaZone-konferansen i Oslo 2014.
Microsoft stenger sitte Skype-kontor i den svenske hovedstaden. 120 ansatte må gå. Bildet er fra JavaZone-konferansen i Oslo 2014. Bilde: Harald Brombach
29. mars 2017 - 13:58

Skypes svenske kontor med 120 ansatte legges ned. Det skriver Computersweden.

Kontoret befinner seg i Stockholm, og det er fortsatt uklart hva som kommer til å skje med de ansatte. Men ifølge det svenske bransjenettstedet ser det ikke lyst ut for de svenske teknologene.

– Vanskelig beslutning

– Microsoft har tatt den vanskelige beslutningen om å stenge Skype-kontoret i Stockholm. Det kan innebære at 120 ansatte nå mister jobbene, sier en pressekontakt i Microsoft til Computersweden

Nedleggelsen av det svenske kontoret er en del av IT-konsernet strategi der de skal nedskalere antall kontorer på verdensbasis.

Ifølge Microsoft skal det sørge for at selskapet blir mer utviklingsdyktig.

Vil ivareta de ansatte

Færre kontorer vil nemlig sørge for bedre samarbeidet internt i selskapet, samtidig som de får økt sitt fokus på innovasjon- og kvalitetssikring, mener selskapet.

Microsoft sier at de gjør alt for å ivareta de ansatte. 

Microsoft Norge opplyser de strukturelle endringene kun går utover Skype sitt Stockholm-kontor. Ansatte i Norge kommer ikke til i å bli berørt.

I Norge har flere og flere offentlige virksomheter tatt i bruk Skype for bedrifter. Både Sør- og Nord-Trøndelag fylkeskommune har gått for denne løsningen.

Norske virksomheter satser på Skype

Skype for bedrifter kan man velge å drifte selv, eller få kjørt i nettskyen. 

Nordland fylkeskommune har valgt å legge sin telefonløsning i skyen, men Sør-Trøndelag fylkeskommune synes det ble for risikabelt. 

– Vi har servere som står i kjelleren. Der er det flere linjer som går inn og ut. Fylkeskommunen har god kompetanse på drift, og vi drifter derfor løsningen selv, fortalte seniorrådgiver Ragnar Kvithyll til digi.no i september i fjor

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.