Microsoft legger ut gratis spionfjerner

Microsoft har nå lagt ut en ikke-ferdig og gratis versjon av selskapets kommende antispionverktøy.

Microsoft har nå lagt ut en ikke-ferdig og gratis versjon av selskapets kommende antispionverktøy.

Da det i desember ble kjent at Microsoft hadde kjøpt antispywareleverandøren Giant Company Software, ble det raskt klart at Microsoft ville publisere en første betautgave av et planlagt antispionverktøy i januar. Verktøyet er etter alt å dømme en videreutvikling av Giant AntiSpyware.

Microsofts produkt heter nå Windows AntiSpyware og hjelpe Windows-brukere med å beskytte seg mot spionvare og annen uønsket programvare. Verktøyet skal kunne oppdage og fjerne kjent spionprogramvare, som i mange tilfeller redusere PC-en ytelse, viser plagsomme popup-annonser, endrer program- og nettverksoppsett og sender av gårde personlig informasjon uten å informere brukeren først.

Antispionverktøyet til Microsoft skal beskytte Internett-brukere mot mer enn 50 ulike måter spionvaren kan få tilgang til brukerens PC.

Sentralt i Microsofts nye løsning er SpyNet-miljøet, som avgjør om mistenkelig programvare skal klassifiseres som spionvare. Microsoft lover å være rask med å utvikle mottiltak så snart nye trusler oppdages. Disse oppdateringene skal automatisk bli lastet ned til brukernes PC-er.

Allerede i går kom det meldinger om at betautgaven var blitt publisert, men gjentatte forsøk på å benytte den oppgitte adressen har kun gitt meldinger om en ikke-eksisterende side. Nå i ettermiddag fungerer lenken igjen.

Windows AntiSpyware kan installeres på Windows 2000, Windows XP og Windows Server 2003. Windows-installasjonen må muligens bestå "genuine Microsoft Windows"-testen før verktøyet kan lastes ned, en test Microsoft benytter for å avsløre piratkopier.

Betautgaven av Windows AntiSpyware kan lastes ned fra denne siden.

Fra installeringen

Resultat av skanning

Til toppen