Microsoft leier ut spill over Internett

Telia har startet utleie av Microsofts spill over Internett. Microsoft valgte Sverige, ikke USA som første utleie-marked.

Telia har startet utleie av Microsofts spill over Internett. Microsoft valgte Sverige, ikke USA som første utleie-marked.

Første gang kan nå svenske PC-eier leie spill over Internett. I stedet for å kjøpe spillet og installere det på PC-en, kan databrukere i Stockholm som har høyhastighetslinje fra Telia kjøre spillene over Internett, skriver Computer Sweden.

Foreløpig leier Telia bare ut fire av Microsofts dataspill, blant annet Age of Empires, Flight Simulator og Motorcross Madness,men etter hvert følger alle spillene og flere nytteprogrammer, forteller markedssjef Pierre Svenson til digi.no.

Men tjenesten stiller store krav til utstyr. Du må en bredbåndslinje med en fart på minst 500 Kbit i sekundet og en PC med Windows 95/98. Systemet fungerer ikke med andre typer datamaskiner.

Spill-utleien fungerer ved at du får lastet ned en komponent på 4 MB som er den sentrale motoren i spillene. Så hentes resten ned mens du beveger deg rundt og handlingen utspilles. Dermed unngår Microsoft et piratkopieringsproblem.

Prisen for å spille variere fra 29 til 19 kroner timen, ut i fra hvor nytt spillet er.

- Microsoft valgte Sverige og Telia i stedet for USA fordi Norden er et så modent IT-marked, forteller Svenson til digi.no.

Når norske brukere kan få leie Microsofts spill over Internett, vet ikke Svenson.

Til toppen