Microsoft ligger an til gigantoppkjøp

Internett-giganten AOL er til salgs og ryktene hevder at Microsoft, ikke Google, vinner.

Internett-giganten AOL er til salgs og ryktene hevder at Microsoft, ikke Google, vinner.

En av de heftigste budkrigen siden dotcom-årene i USA nærmer seg nå sluttfasen. Kampen står om AOL (America Online) som var verdens største Internett-leverandør da modemene regjerte. Selskapet er fremdeles ledende med sitt lynmeldingsprogram og driver verdens nest mest besøkte nettsider.

AOLs hovedeier er fremdeles Time Warner etter at de to selskapene fusjonerte under dotcom-årene.

I september ble det kjent at Microsoft derfor var i samtaler med AOL om kjøp av deler av selskapet. Man arbeidet med en plan om en felles salgsstab, men så stoppet forhandligene opp.

Forhandlingene kom så i gang igjen, men de var også Google og kabelselskapet Comcast kommet med i forhandlingene. I tillegg skal også Yahoo og Rupert Murdochs-eide News har vært med.

Budene skal tidligere ha ligget på minst fem milliarder dollar på bordet for å kjøpe seg en del av AOLs lynmeldingsprogram og AOL.com, som har 112 millioner amerikanske brukere i måneden. Bare Yahoo er større.

Nå hevder lekkasjer overfor New York Times at Microsoft trolig vinner kampen med sitt tilbud om et samarbeid med MSN.com. Men partene er ikke i må, man forhandler om styringsrett. Det skal fremdeles ikke være klart om Time Warner er villig til å gi opp kontrollen i AOL.

Til toppen