Microsoft lisensierer RealAudio og RealVideo

Microsoft kjøper igjen opp ny teknologi i stedefor å utvikle den selv. Nå har de sikret seg Progressive Networks audio- og video teknologi.

Microsoft kjøper igjen opp ny teknologi i stedefor å utvikle den selv. Nå har de sikret seg Progressive Networks audio- og video teknologi.

Microsoft og Progressive Networks annonserte denne uken at de har inngått en avtale som de tror vil akselerere veksten i sanntidsoverføring av lyd og bilde på Internett og Intranett.

Microsoft vil lisensiere Progressive Networks RealAudio og RealVideo teknologi, og inkludere denne i Microsofts nettlesersatsing og serverprogramvare. RealAudio og RealVideo 4.0 vil bli implementert i den endelige utgaven av Internet Explorer 4.0 og NetShow, som vil bli en del av Microsofts Site Server. Teknologien skal gjøre det enklere å integrere lyd og bilde på websider.

Firmaene vil arbeide sammen for å definere fremtidige versoner av Microsofts Active Streaming Format (ASF), som begge firmaene fra nå vil bruke som standardformat.

Rob Glasser i Progressive Software sier til Newsbytes at mer båndbredde og kraftigere maskiner vil føre til et større marked for audio og video på nettet, samtidig som de nå utvider et samarbeid de har hatt med Microsoft siden de startet opp i 1995.

Progressive Networks annonserte at de i tillegg planlegger å bruke Microsofts DirectShow og DirectDraw API teknologi i sine fremtidige windows baserte klienter.

Som en del av avtalen har Microsoft gått inn med ti prosents investering i Progressive Networks.

Til toppen