Microsoft lokker gründere

Gratis programvare skal friste nye programvare-selskaper til å satse på .Net.

Microsoft lokker gründere

Gratis programvare skal friste nye programvare-selskaper til å satse på .Net.

Programvarebransjen er en av gründerspirenes favorittbransjer. Det er mulig for en liten gruppe dyktige mennesker å lage noe som kan bli stort på veldig kort tid.

Selv om investeringskostnadene er lavere enn i mange andre bransjer, er det fortsatt utgifter. Dette har gitt fri programvare et fortrinn i denne viktige gruppen mennesker, men det passer ikke for alle programvareselskaper.

lanserer Microsoft BizSpark, et program rettet mot programvaregründere. De får tilgang til gratis programvare fra Microsoft i oppstartsperioden, slik at de lettere kan ferdigstille sitt produkt og begynne å tjene penger på det.

Kriteriene for å kvalifisere for dette er:

 • Må utvikle programvare
 • Selskapet må ha eksistert i mindre enn tre år
 • Omsette for mindre enn 1 million dollar
 • Privat eid
 • 1 million dollar tilsvarer litt i underkant av 6,7 millioner kroner med dagens valutakurs. Microsoft presiserer imidlertid at dette omsetningstaket vil variere litt fra land til land.

  Gründerne for gratis tilgang til utviklerverktøy som Visual Studio Team System Team Suite og Team Foundation Server (Standard Edition). De får også fri tilgang til serverprdukter som Windows Server, SQL Server, BizTalk Server, og Office SharePoint Server for Internet Sites, samt driftsløsningen Systems Center.

  Etter at de tre oppstartsårene er over får brukerne beholde utviklerlisensene, men må kjøpe serverlisensene og eventuell nye oppgraderinger av utviklerverktøyene.

  Her kan du lese mer om Microsoft BizSpark.

Til toppen