Microsoft lokker kunder med rentefrie lån

Tilbyr rentefrihet på utvalgte produkter i 12 land.

Microsoft lokker kunder med rentefrie lån

Tilbyr rentefrihet på utvalgte produkter i 12 land.

Microsoft kunngjorde i går kveld et nytt finansieringstilbud til bedrifter i tolv utvalgte land. Tilbudet innebærer at man på spesielle betingelser kan låne rentefritt for å finansiere nye løsninger basert på Microsoft Dynamics ERP og CRM.

Tilbudet presenteres som et spesialtilbud innen finansieringspakken Total Solution Financing. Mens nullrentetilbudet er begrenset til ERP og CRM, kan man gjennom den generelle pakken også få finansiert andre løsninger, samt nødvendig maskinvare og tjenester.

Nullrentetilbudet på Dynamics ERP og CRM gjelder bare nye kunder og kontrakter som undertegnes i perioden mellom 19. november 2008 og 20. mars 2009. Kundene skal godkjennes av Microsofts finansieringsavdeling. Rentefriheten gjelder i 36 måneder fra kjøpsdato, og forutsetter at man investerer for mellom 20 000 og 1 million dollar. Det vil ikke kreves noen form for depositum.

Tilbudet er på det nåværende tidspunktet begrenset til tolv land: Australia, Belgia, Canada, Frankrike, Italia, Nederland, New Zealand, Spania, Storbritannia, Sveits, Tyskland og USA.

Microsoft begrunner tilbudet med at de ønsker å bidra til at kundene verner om sine kapitalressurser gjennom den nåværende vanskelige økonomiske situasjonen, samtidig som de foretar en viktig strategisk investering som vil gi avkastning på både kort og lang sikt. Lederen for Microsoft Business Solutions, Kirill Tatarinov, sier at Dynamics ERP og CRM betaler seg ved bedre produktivitet, større effektivitet, og ved at de gjør det enklere for brukerne å tilpasse sine forretningsmodeller til raskt skiftende markeder.

Nullrentetilbudet bygger på erfaringene fra et pilotprosjekt i Canada som ble startet i juli i år.

Microsofts nullrentetilbud følger et tilsvarende tilbud som SAP gikk ut med i oktober. Verken Microsoft eller SAP låner ut pengene direkte: De samarbeider med lokale banker. Nåløyet for å kvalifisere for nullrente skal være forholdsvis trangt for begge selskaper.

Microsoft bekrefter overfor amerikanske medier at det er de som vil betale bankens rente når deres kunde kvalifiserer til nullrente. Nullrentetilbudet fungerer med andre ord som en rabattordning for nye kunder.

Microsoft har en gang tidligere tilbudt rentefrie kundelån. Det skjedde i februar 2004, og var begrenset til nye kunder i USA og til applikasjoner fra Dynamics-pakken.

Over helgen holder Microsoft en konferanse i København med temaet «konvergens». På konferansen skal det presenteres nye utgaver av noen av ERP-pakkene, rettet mot kunder som må håndtere flere språk og flere valutaer. Det kan ventes at nullrentetilbudet og andre finansieringsløsninger også blir et tema på denne konferansen.

    Les også:

Til toppen