FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft lokker med cash

Tilbyr kontanter til brukere som kjøper produkter etter å ha søkt de frem på Microsoft Live Search.

22. mai 2008 - 12:01

Microsoft sliter med å ta igjen Googles gigantiske forsprang innen søk, og de fikk ikke kjøpt Yahoo.

Nå har selskapet lagt frem en ny plan. Den går ut på å tilby brukerne cash, hvis de finner og kjøper et produkt gjennom Microsoft's søketjeneste Live Search.

Brukere som oppretter en egen brukerkonto, og som kjøper produkter de finner gjennom søketjenesten får en prosentandel av kjøpsprisen tilbake fra Microsoft.

Når brukeren passerer 5 dollar eller mer på sin konto, kan pengene tas ut gjennom betalingstjenesten PayPal.

Hittil skal mer enn 700 forhandlere, deriblant gigantkjeden Home Depot, ha blitt med på Microsofts nye kampanje, i følge Yahoo News.

Ideen er imidlertid ikke helt ny. Microsoft-gründer Bill Gates har snakket om lignende metoder i flere år, og han skal være veldig begeistret for at Microsoft nå tar dette spranget.

- Det er veldig spennende. Jeg tror at om noen år så vil folk se tilbake og si: Wow, det ble plutselig mer konkurranse i søkemarkedet, skal Bill Gates ha uttalt, i følge Yahoo News.

På en måte kan et slikt annonseprogram ses på som en forlengelse av Googles Adwords.

Mens annonsekjøpere hos Google betaler for at brukere klikker på annonser for å komme til annonsørens nettsted, betaler Microsoft-annonsørene først når de gjør et kjøp på denne nettsiden, og så deler Microsoft inntektene med brukerne.

På den annen side kan det også ses på som et litt desperat forsøk på å kjøpe seg sårt trengt trafikk på Microsofts søketjeneste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.