JUSS OG SAMFUNN

Microsoft lokker med utvidet trafikkinformasjon

Viser køen med oppdaterte bilder fra 35 000 trafikkameraer.

Trafikkamera i Madrid vist i Bing Maps
Trafikkamera i Madrid vist i Bing Maps Bilde: Skjermbilde fra Bing Maps
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. nov. 2015 - 10:21

Oppdatert trafikkinformasjon har blitt en viktig del av tilbudet fra de store karttjenestene. Enten det dreier seg om kø, ulykker eller andre hindringer, kan det påvirke reisetiden betraktelig.

Kameraer

Nå har Microsofts karttjeneste, Bing Maps, kommet med en utvidelse av dette tilbudet. I kartene kan man nå finne oppdaterte bilder hentet fra i alt 35 000 trafikkameraer, fordelt på elleve land. Dermed kan brukeren selv se hvordan trafikksituasjonen er på mange av de mest belastede stedene.

Det dreier seg likevel ikke om noen livesending. Microsoft har ikke oppgitt noen detaljer i blogginnlegget, men trolig blir bildene oppdatert med noen minutters mellomrom.

Dette er også tilfellet for de norske kameraene som Statens Vegvesen har gjort tilgjengelig på denne siden. Men det å samle kameraene fra flere land på én felles side, gjør dem lettere å finne for mange.

Også i Europa

Microsoft har ikke oppgitt hvilke land de 35 000 kameraene faktisk befinner seg i, men USA er selvfølgelig blant disse. Vi har også funnet kameraer på kartet fra Madrid og London, men ikke noen i Norge. Rådataene fra kameraene Statens Vegvesen er åpent tilgjengelige, så det bør ikke være noe i veien for at disse også kan inkluderes i for eksempel Bing Maps.

For å se kameraene som bruker av Bing Maps i Norge, må man gå inn i innstillingene og endre innstillingen for område til for eksempel «USA – engelsk». Da får man i det hele tatt tilgang til en langt mer oppdatert karttjeneste enn den som i utgangspunktet tilbys norske brukere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.